Meer bijbelkennis opdoen

drs. I. A. Kole / 3 reacties

18-02-2017, 09:39

Vraag

Ik zou heel graag wat meer gedegen bijbelkennis opdoen, verbanden/lijnen in de Bijbel leren zien. Ik ken de Cursus Godsdienst Onderwijs (CGO). Bestaat zoiets ook als schriftelijke cursus/opleiding? Daar ben ik namelijk naar op zoek.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Voor informatie kun u zich in verbinding stellen met Deputaatschap Evangelisatie Ger. Gemeenten in Woerden (0348-489961). Verschillende (ook schriftelijke) cursussen zullen er zijn. Specifiek zou u zich ook kunnen oriënteren bij Christen voor Isrsaël, Nijkerk. Zegen op de verdere bestudering van de Bijbel (Rom. 10:17). 

Drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief

Tags in dit artikel:

bijbelschoolbijbelstudie
3 reacties
Unionist
18-02-2017 / 11:05
Wat ook een laagdrempelige manier is om Bijbelkennis op te doen, is het luisteren naar prekenseries over Bijbelboeken. Op Prekenweb staat er een aantal, maar ook op andere sites (als je wat breder wilt kijken dan de Ger Gem). Als je bij het luisteren aantekeningen maakt, kun je er ontzettend veel van leren.
Lecram
18-02-2017 / 11:05
Als je veel wilt leren van de bijbel en hoe je de verbanden wil leggen tussen eerste en tweede testament, dan raad ik je aan om de studies van Peter Steffens te beluisteren. Ik sta er steeds weer versteld van hoeveel kennis deze man heeft van de bijbel, de Joodse tradities en Israël. Hij heeft in Jeruzalem bij de rabbijnen gestudeerd en kent de Hebreeuwse en Griekse oude talen. Ik heb begrepen dat hij ook een Jood is, maar wel één die Jezus als messias heeft leren kennen:
www.petersteffens.nl
Zanny
19-02-2017 / 14:36
Via Evangelisch College kan je ook eens kijken naar ETS afstandsonderwijs. Ik volg zelf ook de ETS bijbelcursus 2 avonden of 1 zaterdag per maand en vind het erg boeiend en leerzaam! Echt een aanrader! Het is interkerkelijk, en je gaat in 4 jaar heel de bijbel door.

Terug in de tijd

Ik ben een homoseksuele man die veel onrust in zijn leven heeft gehad, nadat ik gedwongen was uit de kast te komen. Het is alsof ik me achter mijn eigen doodskist verplaats. Ik leef, maar leef niet. E...
Geen reacties
17-02-2023
Ik las in Jeremia 18 het gebed van Jeremia of de Heere zijn tegenstanders zwaar wil straffen: van vers 19. Hoe moet ik dit rijmen met het gebed voor je vijanden en heb je vijanden lief?
1 reactie
17-02-2012
Ik ben voor m'n studie een aantal jaren geleden verhuisd van de Veluwe naar 'de grote stad'. Ik ben daar lid geworden van een grote confessionele PKN-gemeente. Aangezien er veel jeugd is, zijn er meer...
2 reacties
17-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering