Meer bijbelkennis opdoen

drs. I. A. Kole / 3 reacties

18-02-2017, 09:39

Vraag

Ik zou heel graag wat meer gedegen bijbelkennis opdoen, verbanden/lijnen in de Bijbel leren zien. Ik ken de Cursus Godsdienst Onderwijs (CGO). Bestaat zoiets ook als schriftelijke cursus/opleiding? Daar ben ik namelijk naar op zoek.

Antwoord

Voor informatie kun u zich in verbinding stellen met Deputaatschap Evangelisatie Ger. Gemeenten in Woerden (0348-489961). Verschillende (ook schriftelijke) cursussen zullen er zijn. Specifiek zou u zich ook kunnen oriënteren bij Christen voor Isrsaël, Nijkerk. Zegen op de verdere bestudering van de Bijbel (Rom. 10:17). 

Drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

drs. I. A. Kole

 • Geboortedatum:
  05-07-1940
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Berkenwoude
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

bijbelschoolbijbelstudie
3 reacties
Unionist
18-02-2017 / 11:05
Wat ook een laagdrempelige manier is om Bijbelkennis op te doen, is het luisteren naar prekenseries over Bijbelboeken. Op Prekenweb staat er een aantal, maar ook op andere sites (als je wat breder wilt kijken dan de Ger Gem). Als je bij het luisteren aantekeningen maakt, kun je er ontzettend veel van leren.
Lecram
18-02-2017 / 11:05
Als je veel wilt leren van de bijbel en hoe je de verbanden wil leggen tussen eerste en tweede testament, dan raad ik je aan om de studies van Peter Steffens te beluisteren. Ik sta er steeds weer versteld van hoeveel kennis deze man heeft van de bijbel, de Joodse tradities en Israël. Hij heeft in Jeruzalem bij de rabbijnen gestudeerd en kent de Hebreeuwse en Griekse oude talen. Ik heb begrepen dat hij ook een Jood is, maar wel één die Jezus als messias heeft leren kennen:
www.petersteffens.nl
Zanny
19-02-2017 / 14:36
Via Evangelisch College kan je ook eens kijken naar ETS afstandsonderwijs. Ik volg zelf ook de ETS bijbelcursus 2 avonden of 1 zaterdag per maand en vind het erg boeiend en leerzaam! Echt een aanrader! Het is interkerkelijk, en je gaat in 4 jaar heel de bijbel door.

Terug in de tijd

Ik ben een volwassen persoon en heb veel meegemaakt in mijn leven. Ook hard voor gevochten om mijn leven weer op te rit ...
geen reacties
18-02-2020
Ik voel me erg gekwetst doordat ik bedrogen ben door een jongen. Hij is seksverslaafd, wat ik wist, maar aan de andere k...
4 reacties
17-02-2015
Ik heb veel gelezen over Corrie ten Boom. Het was een vrouw die in afhankelijkheid en dichtbij de Heere leefde. Ze heeft...
geen reacties
17-02-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering