Behoefte aan een vriendin

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

19-12-2016, 10:56

Vraag

Aan mevrouw Rots. Ik heb al een geruime tijd behoefte aan een vriendin. Sinds twee jaren is dat verlangen er en ik heb regelmatig afgesproken met meisjes. Helaas is het telkens niks geworden en ik ben zo'n beetje ten einde raad. Wat moet ik doen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Tja, wat moet je doen... ogen en oren open, zou ik zeggen.

Met wat voor ‘soort’ meisjes -als ik het zo even mag zeggen- heb je afgesproken? Leken ze op elkaar, of juist helemaal niet? In welk opzicht? Hoe kwam het dat het “telkens niks geworden” is? Maakte jíj een eind aan de vriendschap? Of het betreffende meisje? Zie je overeenkomsten of verschillen in de diverse kortere c.q. langere relaties?

Schrijf die dingen eens voor jezelf op en analyseer je eigen gevoelens en gedachten erbij. Wellicht leer je jezelf op die manier wat beter kennen. En weet je misschien wat je doen moet. Of wat je láten moet.

Met “ten einde raad” zijn kom je in elk geval níét verder! Geef dus de moed niet op, maar wees creatief en zie uitdagingen in plaats van mismoedigheid. 

Nog een paar leuke vragen om over na te denken: waar en hoe heb je de diverse meisjes ontmoet? Hoe heb je ze aangesproken, een afspraak geregeld? Ben je geïnteresseerd (genoeg) geweest naar hún wereld, werk, school/studie, hobby’s?

Nou, voorlopig heb je ‘huiswerk’ van me.  Schrijf nog maar eens!

Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

single
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1501 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik wil helemaal niet onbekeerd zijn en toch ben ik het. Waarom? Ik wil bekeerd worden en eigenlijk zo snel mogelijk. Ik wil niet wachten. Waarom zou God me laten wachten?
Geen reacties
19-12-2004
Afgelopen zondag zijn we bij een doopdienst in de Gereformeerde Gemeenten geweest. We hoorden dat het in eerste instantie voor een van de ouderparen niet mogelijk was om hun kind ten doop te houden om...
Geen reacties
19-12-2005
We leven in een tijd waar vooral veel 'wereldse dingen' je als jongere in beslag nemen. Je wordt er als het ware vanzelf naartoe getrokken. Ik merk dat ik daar erg mee worstel. Ik wil graag leven zoal...
Geen reacties
19-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering