Nog steeds geen verkering

(MA) D. Rosbergen / Geen reacties

02-12-2016, 08:02

Vraag

Ik zit hier al een tijdje mee: ik ben iemand van 26 en heb nog steeds geen verkering en het geloof wordt daardoor minder; dat ik hier steeds vragen over heb die niet beantwoord worden naar mij idee. Wat kan ik hieraan doen? Ik vind het heel erg dat het zo gaat. Graag antwoord van iemand van de Ger. Gem.


Antwoord

Beste vragensteller/vragenstelster,

Je vraag is duidelijk. Je hebt wellicht gebeden om verkering, maar dit is nog niet gebeurd.  Aan de woorden “nog steeds” merk ik  dat dit heel erg voor je is. En nu je niet krijgt wat je graag wil, wordt ook het geloof minder. Wat bedoel je met geloof? Naar de kerk gaan, Bijbellezen, etc.? Daar ga ik even van uit.

Dat is jammer, want juist door Gods Woord en door de kerkgang en het gebed wil de Heere spreken. Hij kan je hierdoor ook een weg wijzen. Een weg die misschien anders is dan jij denkt, wilt en/of uitgestippeld heb. Maar Zijn weg is toch de beste weg. En dat kan en wil Hij je leren door het Woord.

Daarom: niet moedeloos worden, maar hanteer Gods Woord en vraag of Hij Zich over je wil ontfermen. Dan ben je in goede handen.

Met vriendelijke groeten,
D. Rosbergen

Tags in dit artikel:

single
Dit artikel is beantwoord door

(MA) D. Rosbergen

  • Geboortedatum:
    06-01-1976
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Alblasserdam
  • Status:
    Inactief
30 artikelen

Bijzonderheden:

Ambtsdrager/pastoraal werker Ger. Gem.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wanneer heb je de Heilige Geest in je? Ontvang je de Heilige Geest alleen als je wedergeboren bent?
1 reactie
01-12-2017
Waarom gaan er zoveel mensen weg van de kerk? Heeft de wetenschap dan toch gelijk? Of lukt het satan heel goed om de wereld in zijn hand te krijgen? Ik heb het hier best moeilijk mee en zou hier graag...
8 reacties
01-12-2020
Ik voel me ontzettend verward de laatste tijd. Ik ben nu ruim twee jaar getrouwd met mijn lieve man. Alleen voel ik dat gelukkige/verliefde gevoel niet meer. Ook voel ik me nauwelijks ‘opgewonden’ om ...
1 reactie
01-12-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering