Zorgen om menstruatie

drs. A. Meijer / Geen reacties

22-11-2016, 07:56

Vraag

Ik ben een jonge vrouw van 23. Mijn menstruatie was altijd regelmatig en bloedverlies was altijd normaal. Nu de laatste drie maanden ben ik het erg onregelmatig (er zit nu twee weken tussen de vorige menstruatie) en ik heb erg weinig bloedverlies. Ik maak me hier best zorgen om. Bang dat ik nu al in de overgang kom en geen kinderen kan krijgen. Zou dit weer overgaan en weer normaal worden of moet ik naar de huisarts gaan? Hier zie ik vreselijk tegen op...


Antwoord

Beste vragenstelster, 

Het komt vaker voor dat de menstruatie een periode korter op elkaar volgt. Vaak is dat tijdelijk. Soms is het duidelijk waardoor de hormonale cyclus wat van slag is, soms ook niet. Ik denk dat je dit prima even aan kunt zien.

Je hoeft je vooralsnog zeker geen zorgen te maken om een vervroegde overgang, maar als dit nog een paar maanden blijft aanhouden adviseer ik je wel om langs de huisarts te gaan. 

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Lees meer artikelen over:

menstruatie
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
282 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Er wordt soms wel eens gezegd: De Christus wordt niet gepreekt. Wat betekent nu eigenlijk “De Christus prediken”? En hoe weet je dat je Christus hebt in je leven?
1 reactie
21-11-2015
Is het materiaal van Gospelimpact goed om te gebruiken voor mensen die de Heere nog niet in hun leven kennen? Zoals de boekjes: 'hoe kan ik God in leren kennen?'
Geen reacties
21-11-2022
Ik hoor af en toe een uitspraak als: “Zijt ge met mijn doem gediend, zoek Uw eer, ik heb het verdiend.” Is deze uitspraak eigenlijk wel in overeenstemming met Gods Woord?
Geen reacties
21-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering