Waarheidsclaim

Ds. W. C. Meeuse / geen reacties

15-11-2004, 00:00

Vraag

 Ik heb een hele actuele vraag. Maakt de moord op Theo van Gogh niet duidelijk dat moslims zeer overtuigd zijn van hun gelijk. Hoe kan ik weten dat reformatorische christenen het meest overtuigd zijn en dus ook de waarheid hebben? Waarop baseert u de claim dat reformatorische christenen de waarheid hebben? Waarom niet een andere God of godsdienst? Graag in uw antwoord geen redenen gebaseerd op de Bijbel, want dat zegt ongelovigen niets in discussies.

Antwoord

Antwoord op een -onmogelijke- vraag:
 
Wij weten dat wat in de Bijbel staat waar is. Want daarin openbaart God Zichzelf als de God van de waarheid. En Jezus zei: Ik ben de Waarheid. En de Heilige Geest overtuigd hiervan. Hoe? Door het lezen en luisteren naar de Bijbel. De vraag naar waarheid werd ook door Pilatus gesteld (Joh 18:38). Hij vroeg het aan Jezus. En werd overtuigd van de onschuld van Jezus.
 
Buiten de Bijbel om is geen antwoord op deze vraag te geven. Het is bekend dat Frederik de Grote, koning van Pruisen aan zijn lijfarts Zimmernann vroeg om een bewijs van het bestaan van God. Deze antwoordde: "Sire, de Joden". We kunnen proberen een antwoord te geven door te wijzen op de wonderen in de natuur, door te kijken maar de grootte van het heelal, door de geschiedenis van het ontstaan en bewaren van de Bijbeltekst te bestuderen. Maar al deze antwoorden schieten tekort. De enige ware God heeft Zich in Zijn Woord, dat is de Bijbel, geopenbaard. En alleen zo laat Hij Zich kennen en openbaart Hij Zich in Jezus Christus.
 
Dus ongelovigen kunnen God alleen leren kennen door de Bijbel te lezen. En dit is onmogelijk door discussies buiten de Bijbel om. Vraag het aan hen, die moslim waren en christen zijn geworden.

Ds. W. C. Meeuse

 

Ds. W. C. Meeuse

Ds. W. C. Meeuse

 • Geboortedatum:
  12-04-1944
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Sliedrecht
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus (2011)

Tags in dit artikel:

kerken en godsdiensten
geen reacties

Terug in de tijd

Ik woon in de gemeente Reimerswaal en daar heerst een gereformeerde signatuur en cultuur. Ik woon in een 'gereformeerd' ...
8 reacties
15-11-2011
Komt OCD vaak voor i.c.m syndroom van asperger, of een HFA?
geen reacties
15-11-2008
Soms als ik mijn verloofde zie, voel ik niet zo veel voor hem. Dan denk ik weleens: het zit niet goed tussen ons, want i...
6 reacties
15-11-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering