Spannend om af te spreken

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

17-05-2016, 11:54

Vraag

Ik heb een vraagje. Een jongen uit de vierde (16 jaar) vindt mij leuk en ik zit in de tweede (14 jaar). Ik denk dat ik hem ook leuk vind, maar vind het heel spannend om af te spreken. Wat moet ik doen?

ADVERTORIAL

De Bijbel in 1 dag lezen

God zegt dat we Zijn Woord moeten kennen. Met het gratis E-book ‘De Bijbel in 1 dag’ wordt dat een stuk makkelijker! Het is geen vervanging van de Bijbel, maar wel de ultieme aanvulling.

De Bijbel in 1 dag lezen

Antwoord

Beste jongedame,

Ja, spannend is het zeker als een leuke jongen jou aardig vindt! Ik ga er vanuit dat je een 14-jarig méísje bent, hoewel dat natuurlijk niet helemaal vanzelfsprekend is. 

Op jouw vraag over een afspraakje kan ik weinig zeggen, want ‘je leuk vinden’ betekent nog niet dat er ook een afspraakje ís, toch? Hoe weet je dat hij jou leuk vindt? Heb je al eens met hem gepraat? 

Nog een aanname van mijn kant: ís het wel zo, dat hij een afspraak maakt? Of denk je het alleen maar? Wil je zélf iets gaan afspreken? De reactie op een afspraak hangt van het voorstel af, denk ik: samen een wandeling maken bijvoorbeeld is iets anders dan een avondje uit.

Als ik jou was zou ik eerst maar rustig afwachten, wat en wanneer hij aan jou iets gaat vragen of voorstellen. Maar denk wél ondertussen alvast goed na, wat je vooral níét zou willen. Dat mag je namelijk ook gewoon zéggen, als het te pas komt!  

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

  Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

verliefdheid
geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. N. den Ouden. Beste dominee, ik heb een aantal vragen. Vraag 1: Kun je meedoen aan evangelisatie als je zelf ...
geen reacties
18-05-2017
Ik merk dat er op de reformatorische scholen een groot taboe rust op het onderwerp tienerzwangerschappen. Ik zie en merk...
5 reacties
17-05-2011
Hoe moet ik verder in mijn leven? Ik heb de laatste tijd een hele mooie, maar ook moeilijke periode achter de rug. Ik pr...
7 reacties
17-05-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering