Twijfels na jaar verkering

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

05-05-2016, 08:07

Vraag

Ik heb nu bijna een jaar verkering met een meisje. Maar ik vraag me af of ik haar nog wel leuk vind. Ik hou van haar en vind haar lief, maar ik heb het gevoel dat het steeds meer een broer/zus verhouding wordt. Hetgeen wat de relatie speciaal moet maken, ontbreekt de laatste tijd. Ook mijn zin in zoenen neemt af. Ik vraag me af waardoor dat komt.

Ook mis ik in haar dat ze weinig tegengas geeft. Ze vind alles goed, leuk en mooi wat ik zeg en is het altijd met mij eens. Ik weet daardoor niet goed wat ik aan haar heb. Het kan toch niet zijn dat je het altijd 100 procent met elkaar eens bent? Ik vraag me daarom ook af of ik niet over haar heen loop. Ik hoop dat onze relatie (van mijn kant) weer beter wordt, maar weet niet precies hoe ik dat kan doen.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Als het goed is, is de periode van verkering-hebben de tijd waarin je elkaar beter leert kennen. Om toe te groeien naar een leven-samen. Óf niet. Als je nu tot de ontdekking komt dat de ‘klik’ er niet is, praat daar dan eens met elkaar over. Wellicht is zij het hierin nu net precies níet met je eens. En mocht het onverhoopt bij haar toch ook een uitdovend vlammetje blijken te zijn, dan heb je je antwoord al binnen.

Je vraagt je af of ‘je niet over haar heen loopt’. Nou, dat kun je zelf beoordelen door je af te vragen hóé je met haar omgaat. Wil jij altijd gelijk hebben? Bepaal jij hoe de dingen gebeuren, welke weg jullie gaan, wat je gaat doen, hoe je zaken organiseert? Kun jij lúisteren? Naar haar. Kun jij je inleven in een ander? Inleven in háár? Of wel: ben jij een dominant type? Misschien zeg je zelf van niet, vraag dan eens aan haar én aan anderen in je omgeving hoe zij naar jou kijken! 

Huiswerk dus, voor jou. Hopelijk wordt dáárdoor je relatie óf weer beter. Óf beëindigd. En ook dan weet je waar je aan toe bent. Vanzélf verandert er namelijk helemaal niets!

Ik wens je sterkte met de reflectie op jezelf. Bedenk maar dat het heel goed is om -naast de ander- juist ook jezelf te (leren) kennen.

Ik wens je alle goeds toe,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

relatietwijfels
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben op dit moment een boek aan het lezen over Calvijn. Hierin wordt een hele andere kant zichtbaar van hem dan ik altijd gehoord heb. Het blijkt dat Calvijn zelf mensen die het niet met hem eens wa...
5 reacties
04-05-2011
Ik heb een vraag over osteopathie. Ik ben verschillende keren bij een osteopaat geweest en had daar goede resultaten. Maar nu heb ik gehoord dat osteopathie occult kan zijn. Is dat dan bij iedere oste...
2 reacties
04-05-2012
Ik ben een meisje van 19 jaar en ik heb een jongen leren kennen waar ik een ontzettend goede klik mee heb. Ik kan met hem over alles praten. Beide voelen we meer voor elkaar dan alleen vriendschap, ma...
3 reacties
04-05-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering