Niet eerlijk geweest tegen man

Ds. W. C. Meeuse / Geen reacties

29-05-2003, 00:00

Vraag

Mijn man en ik hebben een goed huwelijk met drie kinderen. Een jaar geleden hebben wij een moeilijke tijd gehad omdat ik toen pas aan hem opgebiecht heb dat hij niet de eerste voor mij was met wie ik gemeenschap had gehad. Gelukkig is dat allemaal ten goede gekeerd en zijn wij samen met God een drievoudig snoer. Maar er was nog iets gebeurd toen wij verkering hadden. Ik werd namelijk een beetje verliefd op een man en ben er een keer mee weg geweest. Dat laatste heb ik ook vorig jaar aan mijn man verteld, maar ik heb het gevoel dat ik maar de halve waarheid verteld heb. Ik heb namelijk niet verteld dat ik hem best leuk vond. Moet ik voor deze vergissing nu wéér mijn huwelijk op het spel zetten? Ik heb het naar God toe beleden en ik weet dat Hij mij vergeeft, maar ik worstel er zo mee of Hij wil dat mijn man dit per sé moet weten. Want dan zal hij zich zo vreselijk bedrogen voelen en ik wil hem niet nog eens zo kwetsen.


Antwoord

Het is erg moeilijk om op deze vraag een antwoord via Refoweb te geven. Ik zou graag de mensen willen zien die achter deze vraag zitten. Daarom maar kort schriftelijk.

Wat een zegen om in een huwelijk te kunnen spreken van een drievoudig snoer. Dat wil dus zeggen: samen de Heere dienen. Zo'n verbintenis wordt niet gauw verbroken (Pred 4:12). Het is dan ook al gebleken dat het een stootje kan verdragen. En als er dan nog iets zit van het verleden, dan behoeft er die vrees toch niet te zijn het huwelijk op "het spel te zetten"?

Laat uw man uw vraag maar lezen. Het is beter zoiets uit de weg te ruimen dan het gevoel te hebben elkaar niet eerlijk in de ogen te kunnen zien omdat er nog iets verborgen bleef.

Aan de andere kant: als u verteld hebt in de verkeringstijd met iemand anders te zijn uit gegaan, dan is het ook wel vanzelfsprekend dat die ander aardig gevonden werd! Want anders doe je dat toch niet? Dus dat zal voor uw man ook wel niet zo kwetsend zijn na zo lange tijd.

Ds W. C. Meeuse

 

 

Lees meer artikelen over:

opbiechten
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. C. Meeuse

  • Geboortedatum:
    12-04-1944
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Sliedrecht
  • Status:
    Actief
134 artikelen
Ds. W. C. Meeuse

Bijzonderheden:

Emeritus (2011)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een jonge vrouw met jonge kinderen. Zelf scheiding aangevraagd wegens huiselijk geweld. Het was niet meer veilig voor ons. In een vrouwenhuis gezeten. Tijdens de scheidingsperiode was mijn -toe...
Geen reacties
29-05-2019
Ik ben 17 jaar oud en luister graag naar muziek. Een aantal jaren geleden luisterde ik vaak naar wereldse muziek tot op een gegeven moment een familielid overleed en ik voor de eerste keer een begrafe...
Geen reacties
29-05-2019
Ik ben soms één keer per maand ongesteld, soms duurt het echter langer voor ik weer ongesteld word: er zit dan één of twee maanden tussen. Ben ik dan verminderd vruchtbaar of heeft dat er niks mee te ...
Geen reacties
29-05-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering