Gevoel uitschakelen en afstand nemen

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

29-02-2016, 09:50

Vraag

Mijn relatie is stuk gegaan om verschillende redenen. Qua verstand kon het niet meer en is het onmogelijk om de relatie voor te zetten, terwijl het gevoel nog wel van beide kanten aanwezig is. Nu is mijn vraag: doordat het gevoel nog aanwezig is maar qua verstand onmogelijk is, hoe kan ik dan afstand nemen als mijn ex contact met mij opneemt, wat ook wederzijds gebeurt? En is het mogelijk om je gevoel uit te schakelen. Of is dit een kwestie van verwerken en tijd gunnen (nu bijna een jaar)?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Gevoel uitschakelen kan, denk ik, niet. Maar rust vinden in een eenmaal genomen verstandig besluit is zeer zeker wel mogelijk. Soms zelfs noodzakelijk, want anders blijven er steeds dingen-uit-het-verleden iemand achtervolgen. Toch? U heeft nog contact met uw ‘ex’ doordat óf hij óf u contact opneemt... stop daarmee, of stel er grenzen aan. Laat gevoelens die er niet meer ‘mogen zijn’ niet toe als ‘ex’ tenminste ook daadwerkelijk ‘ex’ dient te blijven. Daar waar iemand zelf een wond openhoudt, is er geen kans van genezing. Ook na een jaar niet. Vraag uzelf dus af, wat u nu precies wilt.

Wel contact... dan heeft dat consequenties. Geen contact... heeft ook consequenties. Wees daarom in de eerste plaats open en eerlijk naar uzelf!    

Sterkte ermee,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

verkering uit
geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vraag is betreft een lichamelijk probleem waar ik het psychisch ook moeilijk mee heb. Ik heb veel last van witte vl...
geen reacties
28-02-2019
Verdwijnt de menstruatie altijd bij pilgebruik?
geen reacties
27-02-2007
Als kind en tiener was ik (meisje, 20) heel introvert en verlegen. Inmiddels is dat helemaal over. Toch blijf ik regelma...
geen reacties
27-02-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering