Andrew Gray

Ds. H. Paul / Geen reacties

23-02-2016, 08:03

Vraag

Aan een Ger. Gem.-dominee of ouderling. Andrew Gray roept in zijn preek "De grote Zaligheid" z’n toehoorders op Jezus aan te nemen voordat ze de kerk verlaten. In de Ger. Gem. hoor je dit soort prediking niet. Hoe moet ik Andrew Gray duiden? Ik lees regelmatig een preek van hem. Is dat oke?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,
 
De preken van Andrew Gray zijn beslist goed gereformeerd. Zelf heb ik er veel aan gehad. Dat hij aandringt op het aannemen van Jezus als eis, die tot ons komt uit het Evangelie, is overeenkomstig Gods Woord. "Dit is Zijn gebod, dat ge gelooft in Hem, Die Hij gezonden heeft."

Maar ds. Gray heeft meer gezegd. Hij spreekt ook van het genadekracht van de Heilige Geest die er voor nodig is. Dat doet aan de eis geen afbreuk, maar wijst de weg aan waarlangs het verkregen wordt. Zoals Augustinus zegt: "Schenk, Heere, wat U beveelt."
 
Dat in onze gemeenten, die eis niet zo gehoord wordt is mede te wijten aan de oppervlakkige wijze waarop in sommige kringen die eis zo gesteld wordt alsof men in eigen kracht hieraan voldaan kan worden. Denk aan de Remonstranten en de invloed ervan in charismatische kringen. Laat de eis staan, maar vlucht ermee naar de Heere. Hij laat geen bidder staan.
 
Hartelijke groeten, 
Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Tags in dit artikel:

oudvader
Geen reacties

Terug in de tijd

In het bijbelboek Johannes staat dat Johannes de Doper de eerste discipelen naar Jezus stuurde: "Zie het Lam Gods!" Ze gaan achter Jezus aan en dan vraagt Jezus hen wat ze zoeken. Vervolgens blijven z...
3 reacties
22-02-2011
Onze oudste zoon van 5 jaar is sinds de komst van zijn jongere zusje, die nu 1,5 jaar oud is, vaak erg opstandig, boos en onhandelbaar. Sinds drie maanden heeft hij er een broertje bij en even leek da...
6 reacties
22-02-2014
Hoe denken creationisten en evolutionisten over het water van de zondvloed? Waar het water vandaan kwam en waar het nu gebleven is?
Geen reacties
22-02-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering