Relatie herstellen

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

02-02-2016, 14:06

Vraag

Ik heb twee jaar verkering gehad met een lief meisje. Dat is uitgegaan door twijfels en fouten van mijn kant. Nu ben ik echter weer helemaal verliefd op haar en wil graag weer een relatie. Zij heeft echter alle contact verbroken en ik durf niet weer contact op te nemen omdat ik bang ben dat ze boos op me wordt. Wat moet ik doen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Wat denk je dat ik je zal antwoorden? Als je je laat leiden door angst wordt het nooit wat met het opnieuw een relatie aangaan met dit lieve meisje. Dus trek de stoute schoenen aan en laat haar merken dat het je deze keer om een serieuze nadere kennismaking gaat. Bied je verontschuldigingen aan voor de twijfels en fouten uit het verleden. Misschien is het een idee om het schriftelijk te doen, zodat zij tijd krijgt om aan het idee te wennen dat jij opnieuw contact wilt zoeken.  

Ik weet natuurlijk niet wat er is gebeurd tussen jullie, waardoor zij alle contact verbroken heeft. Het kan ook zijn dat zij helemaal klaar is met jou... en ja, dat zul je dan moeten respecteren. 

Maar spreekwoorden zeggen nog altijd “wie niet waagt, die niet wint” en “niet geschoten, altijd mis.” Dus óf je ziet het als een uitdaging om haar weer te ontmoeten óf je ziet een ‘herstart’ als een bedreiging.

Tja, met meer dan deze woorden kan ik je niet helpen. De keuze moet jezelf maken!

Sterkte toegewenst,
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Suggereert Openbaringen 6: 9-11 en de geschiedenis van Lazarus dat mensen vanuit de hemel (nu) naar de aarde kunnen kijken? Zijn er nog meer bijbelteksten hierover bekent?
Geen reacties
01-02-2007
Een vraag aan dominee J. Westerink. Ik las in Openbaringen: "Die overwint, die zal bekleed worden met witte klederen; en Ik zal zijn naam geenszins uitdoen uit het boek des levens, en Ik zal zijn naam...
Geen reacties
01-02-2007
Ik ben een jonge vrouw van in de 20. Kerkelijk meelevend in de Hersteld Hervormde Kerk. Tegenwoordig worstel ik met het geloof en met mijn verleden. Is het wel voor mij? Wil God mij wel hebben? Ik heb...
Geen reacties
01-02-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering