Zovelen verloren bij de wederkomst

Redactie Refoweb / 2 reacties

21-01-2016, 09:54

Vraag

Op catechisatie werd gezegd dat je moet verlangen naar de wederkomst van Jezus en er ook voor moet bidden. Ik verlang er ook wel naar, maar ik ken heel veel ongelovigen, en als Jezus terugkomt zullen zij niet meer tot geloof kunnen komen. Dus is het wel goed om ervoor te bidden als je weet dat zovelen verloren zullen gaan bij de wederkomst?

Antwoord

Er zal niemand in de hemel komen die er niet hoort en er ook niemand wegblijven die nog toegebracht moet worden. Het loopt God niet uit de hand. Dat geeft rust aan de ene kant, maar het is ook goed dat je voor jezelf daarin die spanning ervaart. Dat bindt je onbekeerde naaste namelijk op je hart. Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, zegt Jac. 5:16. Bid in dat geloofsvertrouwen dan ook voor anderen. Zie verder ook dit eerdere antwoord.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

Tags in dit artikel:

wederkomst
2 reacties
PPEP
21-01-2016 / 19:17
Ik voel ook iets dergelijks........ Kunnen, mogen wij onze naaste, onze (ongelovige) vrienden, collega's enzovoorts dan ongewaarschuwd laten gaan? Staat er ergens in de bijbel niet dat hun bloed dan van onze hand geeist zal worden?
Jaleco
21-01-2016 / 19:25
Dat staat in Ezechiël. Dat zei de Heere persoonlijk tegen hém. Het is de vraag of dat dat ook voor ons geldt, degenen die niet geroepen zijn tot evangelist of predikant.
Dat bekent niet dat wij hier geen verantwoordelijkheid in hebben. Maar soms is het ook beter om te zwijgen en met je daden te spreken.
Als ik over Dorcas lees, ging zij ook de straat niet op, maar naaide kleren voor armen. Lydia stelde haar huis open voor Paulus.
We moeten oppassen dat we niet te wettisch hierin worden. Bidden om helderheid wanneer te spreken en wanneer te zwijgen en een nauwkeurige levenswandel, lijkt me meer onze roeping. En natuurlijk bidden voor hun zielenheil 'het gebed van een rechtvaardige vermag veel'.

Terug in de tijd

Ik heb een achtergrond van Vergadering van Gelovigen, waar niet iedereen hoofdbedekking heeft en sommigen een hoed of ee...
geen reacties
20-01-2015
Jeremia 3:1 komt in de HSV totaal anders op me over dan in de SV. In de SV klinkt het als een oproep om toch terug te ke...
3 reacties
20-01-2011
Het maakt mij (gelovige vrouw) angstig, verdrietig en depressief als ik lees wat er allemaal staat te gebeuren (Openbari...
geen reacties
21-01-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering