Tienden geven

Redactie Refoweb / 1 reactie

14-12-2015, 13:45

Vraag

Ik heb een vraag over het ‘tienden’ geven. Stel, je hebt een inkomen van 2100 netto per maand. Wanneer je alle vaste lasten, huur, verzekeringen en de verzorging voor een gezin met (bijna) acht personen eraf gehaald hebt, blijft er weinig over. Wanneer je ook nog met een klein bedragje per maand voor je spaarrekening en die van je kinderen wilt zorgen om zo toch een buffer te hebben, is er helemaal niet veel extra meer. Wordt met die tienden bedoeld dat je 10 procent in de kerkzak zou moeten gooien? Want dan voldoen wij daar niet aan... Daar zitten dan de goede doelen, betaling voor dooplid zijn etc niet bij in. Of wordt met tienden bedoeld ook de belasting? Want dan voldoen we ruim (helaas). Ik kom er niet helemaal uit.


Antwoord

Belasting is geen gift maar een aanslag. Zie verder de tags collecte en tienden. Daar vind je o.a. de onderstaande urls:

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/1698

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/3557

https://www.refoweb.nl/vragenrubriek/20002

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2355 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
hans0166
14-12-2015 / 15:03
geef wat je kunt missen, dat is altijd goed.

Terug in de tijd

Wellicht een rare vraag, maar ik weet niet aan wie ik het anders moet vragen. Wat moet je doen als elke dag aan de dood denkt en het je leven gaat beheersen en angstig maakt (vooral 's nachts)?
1 reactie
14-12-2011
Ik wil me gaan verdiepen in kruiden en planten. Vaak wordt dat gelinkt aan hekserij, maar daar wil ik absoluut niets mee te maken hebben. Ik zie de planten en kruiden als een natuurlijk geneesmiddel v...
1 reactie
14-12-2022
De zoveelste vraag over verliefdheid/verkering... Eentje die volgens mij nog niet gesteld is. Als rustige, vrij gesloten, jonge meid van 22 ben ik de laatste jaren verschillende keren verliefd geweest...
1 reactie
14-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering