Tienerdienst (2)

J.A. Mol / geen reacties

03-12-2015, 08:03

Vraag

Beste kandidaat Mol. Dank u voor het beantwoorden van mijn vraag over de tienerdienst. Ondertussen ben ik met mijn vriend mee geweest naar een tienerdienst en een ‘normale’ dienst. Ik moest heel erg wennen aan het gekwebbel van de mensen om je heen. Ik begrijp nu waarom protestanten pepermunten uitdelen en verwachten dat je daar op gaat zuigen, anders kun je de homilie niet volgen. Een tienerdienst bij hem is een soort overgangsdienst van kindernevendienst naar de gewone dienst. Er wordt veel gekletst en het is wat makkelijker te volgen.

Mijn vriend is met mij mee gegaan naar een eucharistie-viering. Hij vond het heel apart. De stilte, het knielen en het staan tijdens de evangelielezing en het eucharistisch-gebed was hij niet gewend. Helemaal toen we voor de viering even een kaars aanstaken bij Maria dacht hij meteen dat we beelden gingen aanbidden i.p.v. Jezus Christus, onze Lieve Heer, waar wij volgeling van zijn. Er is dus wel verschil tussen protestant en katholiek zijn.

Antwoord

Dank voor je reactie. In de protestantse dienst staat de preek (de homilie) centraal: de uitleg van de Bijbel, het Woord van God en de verkondiging van de Naam van de Heere Jezus, gegeven tot redding. Als je concrete vragen hebt over verschil tussen protestant en katholiek zijn, nodig ik je van harte uit deze te stellen.

Hartelijke groet,
Kand. J. A. Mol

J.A. Mol

J.A. Mol

 • Geboortedatum:
  19-10-1972
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Driesum
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

Rooms Katholieke Kerk
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een 16-jarige jongen die graag naar de kerk gaat, daar veel dingen doet (organist, beeldverbinding, etc.) in de g...
geen reacties
03-12-2020
Mag je abortus plegen na een verkrachting?
geen reacties
02-12-2006
Mijn man en ik zijn nu ongeveer vijf jaar getrouwd en we hebben samen een peuter en een baby. Al een tijd lang loopt ons...
5 reacties
02-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering