Vocht

Eleos / 3 reacties

23-11-2015, 13:04

Vraag

Tijdens de seks met mijn man verlies ik heel veel vocht uit mijn vagina. Het spuit er soms zelfs uit. Wat is dit en hoe voorkom ik dit?


Antwoord

Ja, inderdaad, vrouwen worden vochtig bij een orgasme en bij sommige vrouwen betekent dat dat er veel vocht vrij komt. Ik weet niet of er iets aan te doen is. Je zou dit aan de huisarts of aan een gynaecoloog kunnen vragen.

Als psycholoog vraag ik me dan nog af wat er zo erg is dat vocht bij het vrijen en wat de reden is dat je dit zou willen voorkomen..

Met vriendelijke groet,
Els de Bruin

Tags in dit artikel:

seksualiteit in het huwelijkvagina
Dit artikel is beantwoord door

Eleos

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Nieuwegein
  • Status:
    Actief
112 artikelen
Eleos

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Ineke
23-11-2015 / 15:18
Het is een bekend gegeven dat sommige vrouwen door stimulatie van de g-spot inderdaad spuitend klaarkomen waarbij veel vocht vrij komt. Overigens is dit een reukloos vocht en geen urine. Misschien dat dit u geruststelt?
Anyway om dit te voorkomen kan het helpen om als t ware u onderste spieren aan te trekken.
Nen
05-12-2015 / 21:06
Dit vroeg ik me ook een tijdje af, tot ik er achter kwam dat het urine was. Oeps!
De bekkenbodem ontspant tijdens orgasme en toch is er veel kracht. Dat samen kan maken dat je ongemerkt een straal(tje) urine verliest.
Geen probleem, je kunt jezelf aanleren om het op te houden op 'het moment' door je bekkenbodem aan te spannen.
EmmaWillemijn
07-10-2016 / 21:41
Ik herken dit en heb dit ook regelmatig. Inmiddels kan ik zelf 'bepalen' of het wel of niet gebeurt. Men noemt dit ook wel squirten. Of een vrouwelijke ejaculatie. Het spuit inderdaad en het is soms ook veel. Het is reukloos en helder vocht. En persoonlijk vind ik het ook een heerlijk gevoel. De eerste keer schrok ik, wist niet wat er gebeurde. Ik was toen al 20 jr getrouwd denk ik.
Maar... het is dus niet gek, wel een beetje zeldzaam en heeft idd met de g-plek (een bepaald plekje in je vagina) te maken. Als dat gestimuleerd wordt, bv door penetratie kan dit dus gebeuren. Ik zou zeggen, geniet ervan.

Terug in de tijd

In hoeverre kun je als christen meegaan als adviseur op bijvoorbeeld het gebied van zo optimaal mogelijke winstneming voor cliënten (bijvoorbeeld grote projecten in vastgoed met een marge van miljoene...
Geen reacties
23-11-2006
Ik ben een meisje van 16 jaar en ben al meer dan twee jaar verliefd op een jongen van 18. Als is het dan soms met ups en downs. Die jongen zit bij mij in de kerk, dus ik spreek en zie hem best vaak. N...
3 reacties
23-11-2011
Ik merk dat ik elke keer weer probeer een fijne band met mijn moeder te krijgen. We hebben geen ruzie maar het botst vaak. Als ik terug denk aan mijn kind zijn thuis, was er nooit een knuffel of een k...
2 reacties
23-11-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering