Geluiden voor ongeboren kind

drs. N. Wolswinkel / 1 reactie

25-09-2015, 11:59

Vraag

Wat merkt een ongeboren baby van het lichaam van zijn/haar moeder? Ik ben namelijk zwanger en heb vaak onrustige darmen, moeite met de grote boodschap en last van brandend maagzuur en veel lucht in m'n buik enz. Is dit alles hinderlijk of zelfs gevaarlijk voor de baby of kan het geen kwaad?


Antwoord

Een baby zal zeker dingen horen. Ook geluiden van buiten, muziek ed. kunnen worden opgevangen, zeker aan het einde van de zwangerschap. Mij is geen onderzoek bekend waaruit blijkt dat dit een positieve of negatieve invloed heeft. Belangrijk is te weten dat ieders buik geluiden maakt door de bewegingen van de darm. Ik zou er dus niet mee zitten.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

zwanger
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
anna30
26-09-2015 / 20:48
De geluiden van de moeder zijn voor een baby rustgevend en ontspannend. Het borrelen van je buik, het kloppen van je hart en het ruisen van je hartslag.
Na de geboorte komen veel baby's tot rust bij het horen van zulke geluiden, die herkennen ze uit de periode dat ze in moeders buik zaten.
In de buik is het nooit stil.
Als een baby is geboren slaapt hij/zij vaak beter als er geluiden/geroezemoes om hem heen is, dat was in de buik ook altijd zo. Veel verhalen zijn bekend van baby's die alleen willen slapen bij bv geluid van een fohn of stofzuiger. (ik raad het je af om dit in te zetten overigens)
Dus nee, het is niet schadelijk of onaangenaam voor je kind.

Terug in de tijd

Van wie komt de bekende quote: “Als ik op mezelf zie dan beef ik, maar zie ik op Christus dan leef ik?” Ik herken mij erin en het is ook bijbels te onderbouwen met de tekst: “Ik geloof, maar kom mijn ...
Geen reacties
25-09-2023
Een van de tekenen van de eindtijd is dat de Joden weer naar Israël zullen trekken. Volgens velen leven we nu in de eindtijd. Er wonen echter net zoveel Joden buiten, als in Israël: USA, 5,3 miljoen F...
2 reacties
25-09-2012
Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Wat een voorrecht om weer geregeld in de kerk te mogen komen, of anders de diensten digitaal te beleven. Ook is het sacrament van de doop meerdere keren bedi...
Geen reacties
25-09-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering