Student met preekconsent en kandidaat

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

22-09-2015, 09:21

Vraag

Hoe kan het dat sommige studenten binnen de Hersteld Hervormde Kerk jarenlang "student met preekconsent" blijven en anderen vrij snel kandidaat worden en in die hoedanigheid zich ook beroepbaar kunnen stellen?


Antwoord

Beste vragensteller, 

Dit kan te maken hebben met de snelheid van de studievoortgang  en met de vraag of de betreffende student zich bij de commissie toelating meldt voor het colloquium. Als dit laatste met goed gevolg wordt afgelegd, dan is een student kandidaat tot de heilige dienst en daarmee beroepbaar. Is het resultaat niet gunstig, dan kan dat dus betekenen dat hij nog wat langer student moet blijven. Het colloquium heeft niet automatisch een goed resultaat. 

Meldt men zich voor het colloquium niet en heeft men inmiddels wel preekconsent verkregen, dan moet telkens verlenging van het preekconsent aangevraagd. Ook dat wordt niet automatisch verkregen en het kan ook niet eindeloos worden verlengd. Als  bijv. blijkt dat een student wel preekbevoegdheid heeft , maar niet staat naar het ambt, dan kan de commissie toelating het preekconsent intrekken, d.w.z. niet verlengen. 

Hartelijke groeten 
Ds. J. L. Schreuders 

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
174 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wat is precies het aanbod van genade en wat houdt het in?
Geen reacties
21-09-2006
Geachte dominee G. A. van den Brink, bedankt voor uw reactie op de laatste vraag. U dringt tot de kern door met uw zin "dus als misschien het verhaal wordt doorverteld met de suggestie dat deze domine...
Geen reacties
21-09-2012
Al enige tijd heb ik last van een dikke opgezette buik. Het lijkt soms net alsof ik vijf maanden zwanger ben. Ik slik gewoon de pil en ben ook gewoon ongesteld. Dus een zwangerschap lijkt mij uitgeslo...
Geen reacties
21-09-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering