(Ex)vriend blijft contact zoeken

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

06-08-2015, 13:27

Vraag

Aan Marijke Rots. Vorig jaar heb ik (jonge vrouw, 25 jaar) een paar maanden verkering gehad met een jongen van mijn leeftijd. Ik heb het zelf uitgemaakt omdat ik op den duur niet meer voelde dan vriendschap. Wel een hechte vriendschap en ook genegenheid, maar geen liefde. Het moeilijkste vond ik echter dat onze verkering tussen mij en de Heere in stond. Niet omdat we zoveel verschilden: we zoeken/dienen allebei de Heere en konden daar ook samen over praten. Maar verkering én voor de Heere leven ging op dat moment bij mij niet samen. Ik weet niet hoe dat in de toekomst (D.V.) gaat en ik besef heel goed dat het niet makkelijk is om ongetrouwd te blijven, maar voor nu heb ik er vrede mee. Ik ben echt niet wereldvreemd, maar momenteel heb ik alleen maar het verlangen om de bruid van Christus te mogen zijn. Dit even ter achtergrond informatie.

Mijn (ex)vriend blijft namelijk contact zoeken. Soms is het een poosje iets minder, maar dan begint het weer. Steeds opnieuw leg ik uit dat het niets kan worden tussen ons en dat we beter geen contact kunnen hebben om het voor hem niet al te moeilijk te maken. Hij gelooft echter dat de Heere ons voor elkaar bestemd heeft en hij kan mij niet los laten. Kan iemand mij tips geven over hoe ik hier mee om moet gaan? We wonen niet echt bij elkaar in de buurt, zien elkaar vooral bij familie, maar ik kan hem toch ook niet gaan ontlopen? En als er geen liefde is, dan kan dit toch ook niet Gods bedoeling zijn?

ADVERTORIAL

De Bijbel in 1 dag lezen

God zegt dat we Zijn Woord moeten kennen. Met het gratis E-book ‘De Bijbel in 1 dag’ wordt dat een stuk makkelijker! Het is geen vervanging van de Bijbel, maar wel de ultieme aanvulling.

De Bijbel in 1 dag lezen

Antwoord

Beste vraagsteller,

Als uw (ex)vriend u blijft benaderen is er maar één manier: laat hem nog één keer -en wel heel duidelijk- weten dat het voor u over en uit is. Desnoods door middel van een brief.

Hem ontlopen is misschien wat ver gezocht. Maar bezoek aan familie, waar jullie elkaar ontmoeten, kan toch ook wel zo geregeld worden dat jullie niet tegelijk aanwezig hoeven te zijn?  Wat Gods bedoeling is weet ik niet, maar voor een relatie zijn er wel twee mensen nodig. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Helaas, maar dus is het einde relatie. 

Wellicht help het ook om dit antwoord naar hem door te sturen.

Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

  Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

verkering uit
geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Van den Brink. Een tijdje geleden ging een preek bij ons over de uitverkiezing. Die riep bij mij wat vragen op, ...
1 reactie
05-08-2014
Wat kun je doen wanneer je niet wordt geaccepteerd door je schoonfamilie? Ik heb echt van alles al geprobeerd? De oorzaa...
geen reacties
05-08-2006
Als je echtgenoot verslaafd is aan alcohol en er zo in op gaat, ook geen hulp wil en het een gevaar (doodsbedreigingen) ...
geen reacties
06-08-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering