Gevoelens op het internet

Ds. M. (Michel) van Heijningen / 1 reactie

06-04-2015, 10:35

Vraag

Als je je gevoelens, betreffende geloof en geloven, openbaar maakt op het internet, mag dat volgens de Bijbel? Deze vraag stel ik omdat ik per ongeluk mijn gevoelens openbaar op het internet plaatste. Ik kreeg de volgende dag te horen van mijn ouders dat ik niet eerlijk was. Het zit namelijk zo: Via Facebook vertelde ik een vriendin dat ik verleden week zondag niet naar de kerk geweest was, maar ik vertelde mijn ouders dat ik de vorige dag teveel gedronken had! Nu is mijn vraag: mag iemand zijn gevoelens en problemen die elk mens heeft, zomaar openbaar maken?


Antwoord

Beste vriend(in),

Als reactie op je vraag zou ik willen zeggen dat het hierbij niet zo zeer gaat om of het mag, maar of het verstandig is om zomaar van alles en nog wat in de openbaarheid te slingeren. Te pas en te onpas vertellen mensen online dingen die eigenlijk niet voor iedereen bestemd zijn. En dat is erg onverstandig. Pas daarvoor op. 

Daarnaast is het altijd de bijbelse regel dat je eerlijk en betrouwbaar moet zijn, dat geldt in het gewone leven, maar ook online. Uw ja zij ja, en uw nee, nee. 
 
Ik hoop dat je hier wat mee kan in het vervolg. Wees karig met het delen van privédingen online en wat je deelt, wees daarin eerlijk.

Met een vriendelijke groet,
Michel van Heijningen

Tags in dit artikel:

internet
Dit artikel is beantwoord door

Ds. M. (Michel) van Heijningen

  • Geboortedatum:
    08-06-1976
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Alblasserdam
  • Status:
    Actief
173 artikelen
Ds. M. (Michel) van Heijningen

Bijzonderheden:

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
mortlach
06-04-2015 / 19:32
Ik begrijp het probleem eigenlijk niet eens, denk ik. Je had je vriendin via Facebook het ene verteld, en je ouders het andere? Dat kan gebeuren en dat is misschien iets waar je voor wilt waken - liegen is vaak niet nodig, het is een teken dat je (nog) niet op gelijke voet met je ouders staat, terwijl je het hebt over drinken, wat me doet denken dat je wél volwassen bent.

Ik begrijp dus niet goed wat dat met het delen van gevoelens via internet te maken heeft. Je begrijpt neem ik aan zelf ook wel dat je in de Bijbel vrij weinig over het Internet zult vinden.

Terug in de tijd

Hoe kan ik het beste omgaan met vloekende collega's of collega's die 'schuine praatjes' hebben. Ik vind het heel moeilijk. Sowieso omdat ik niet assertief ben, ook bij andere dingen durf ik niet voor ...
Geen reacties
03-04-2013
Mij is altijd verteld dat er geen middenweg is tussen God en de duivel. Toen ik een discussie had met mijn vriend over het luisteren van popmuziek, zei hij dat veel hiervan niet erg was. Het is wel ni...
22 reacties
03-04-2012
Ik ben een meisje van veertien jaar oud die ooit in Nederland leefde totdat mijn moeder hertrouwde en verhuisde naar een ander land met haar man. Toen ik elf jaar oud was ik wist ik helemaal niet dat ...
1 reactie
03-04-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering