(Geen) gebrek aan aantrekkingskracht

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

25-03-2015, 13:39

Vraag

Ik (jonge vrouw) heb ruim 1,5 jaar een relatie. Mijn vriend en ik hebben besloten seks te bewaren voor het huwelijk. Mijn vriend heeft hier erg veel moeite mee, maar ik eigenlijk helemaal niet. Eerlijk gezegd maak ik me hier soms best zorgen om. Betekent dit gebrek aan aantrekkingskracht, dat mijn vriend niet de 'ware' voor mij is?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Samen met je vriend heb je een afspraak gemaakt. Dat is toch een goede en heldere zaak? Waarom vraag je je nu dan toch af of je niet ánders zou moeten gaan denken?

Je afspraak heeft niet zozeer met ‘willen’ cq. ‘niet willen’ te maken, denk ik. Het is een rationele keuze, die als consequentie heeft dat het absoluut geen enkele zin heeft om nu het tegendeel te gaan willen, zodat jullie jezelf alleen maar in verleiding zullen brengen. Dan moet je voortdurend weer tegen die verleiding vechten. Dat is verspilde negatieve energie, terwijl jullie zulke mooie en goede voornemens hebben gemaakt!  

Je hebt 1,5 jaar een relatie schrijf je. Geen idee hoe oud je bent, maar de verkeringstijd is nog niet zo lang dat je geen gevoelens kunt gaan ontwikkelen. Als hij de ware voor je is kan dat in eerste instantie uit zóveel andere dingen blijken dan uit jezelf in verleiding brengen, toch? Aantrekkingskracht is er, anders zou je na 1,5 jaar al wel weten dat er ‘niets’ is tussen jullie. Ja, heus, aantrekkingskracht is méér dan lichamelijke beleving. Geniet van de mooie dingen en laat het naar elkaar toegroeien maar gewoon in je eigen tempo gebeuren!

Dat je vriend het moeilijk vindt is ook wel weer begrijpelijk: hij vecht daarin waarschijnlijk meer tegen zichzelf en het gevoel van begeerte. Het verdient respect als hij zich óók -met jou- aan de eenmaal gemaakte afspraak wil en kan houden. Daar zijn jullie inderdaad sámen voor nodig! Met een Derde, tot wie je om kracht en wijsheid kunt bidden!

Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

libido
2 reacties
javisje
25-03-2015 / 15:21
Lieve vraagstelster, er is helemaal niets mis met jou! Wees blij dat jij de sterkste kunt zijn. Dat is voor een man nu eenmaal moeilijker, die is op dat gebied gewoon wat lichter ontvlambaar. Help hem daar gewoon bij, daarmee toon je hem ook je liefde en help je hem uiteindelijk de gemaakte afspraken na te komen. Ik wens jullie veel liefde, respect en geduld toe in je verder relatie.
Catherine
25-03-2015 / 16:20
Vraagstelster: ik heb veel respect voor je. Toch kan ik me wel voorstellen dat je gaat twijfelen, omdat dit in deze tijd abnormaal ljkt te zijn. Alles moet maar kunnen en als je dat niet wilt en dat ook zo niet voelt, ga je bijna denken dat je dan zelf abnormaal bent.
Je hebt voor jezelf die afspraak gemaakt en blijkbaar heb je een sterk karakter. Ik weet niet of jullie al aan een trouwdag denken, maar geef het rustig de tijd om ook lichamelijk naar elkaar toe te groeien.
Een bloem bloeit het mooist als je de knop niet geforceerd open breekt, maar de tijd geeft om langzaam open te gaan.

Terug in de tijd

Mijn vriend wil mij als het zover is op één knie ten huwelijk vragen. Nu vroeg ik me af of dat wel mag. Weliswaar buig j...
1 reactie
26-03-2019
Mogen vrouwen bij een bijeenkomst voorgaan in een gebed waar mannen bij aanwezig zijn? Zoiets gebeurt natuurlijk veel op...
geen reacties
25-03-2006
Het is mij al meerdere keren opgevallen dat Paulus in zijn brieven weinig verwijst naar het optreden van de Heere Jezus ...
geen reacties
25-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering