Overgeestelijk

Redactie Refoweb / 3 reacties

12-03-2015, 09:45

Vraag

Wanneer ben je overgeestelijk? Als je bekeringsgeschiedenissen leest dan was hun hele leve Christus. Ik vind dat juist mooi.


Antwoord

Lees meer artikelen over:

bekeringsweg
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
Jello
12-03-2015 / 20:47
Misschien ken je het poezie versje wel:

Ken de Heer' in al je wegen
Zet geen voetstap zonder Hem,
Wacht van Hem alleen de zegen
En blijf luist'ren naar Zijn stem.

Als dat jouw leven is, dan is dat een zegenrijk leven! Velen zullen het echter een benauwd leven vinden..., te zwaar..., overgeestelijk...

De duivel valt ook aan met 'overgeestelijk'.
Geloof hem niet, hij liegt en ziet jou het liefst struikelen, hij ziet het liefst dat je je voetstappen op de brede weg zet, maar dat pad eindigt in het eeuwige verderf.

Daarom: zet geen voetstap zonder de Heere!
AHHK76
13-03-2015 / 11:39
Overgeestelijk kan het zijn als je aan God vraagt, of jij je blauwe of jouw bruine schoenen vandaag aan moet trekken...
Overgeestelijk is het als je niet meer je werk doet. Zoals enkele mensen in Thessalonica, die stopten met werken omdat Jezus spoedig terug zou komen.
Overgeestelijk kan het zijn als je denkt dat iedereen dominee moet worden... Gods bedoeling is dat iedereen een levende getuige is van Hem op de plaats waar God hem heeft gesteld. Dat kan ook als vuilnisman of timmerman zijn... Die beroepen zijn ook nodig en kunnen hun werk ook tot eer van God doen. Jezus is waarschijnlijk ook timmerman geweest;-).
Doe wat je hand vindt om te doen en doe het in afhankelijkheid van God...! Gebruik daarbij zelf je verstand, want ook dat heeft God gegeven!
Het Woord van God moet het richtsnoer zijn voor je leven en niet wat de mensen ervaren. De mensen in Berea worden geprezen omdat zij onderzoeken of de prediking die zij horen naar het Woord is. Dus wat je leest, toets het aan de Bijbel!
Jello
14-03-2015 / 11:26
Aan de gemeente van Thessalonica schrijft Paulus dat hij zelf dag en nacht werkte.

2 Thess. 3: 8
'En wij hebben geen brood bij iemand gegeten voor niet, maar in arbeid en moeite, nacht en dag werkende, opdat wij niet iemand van u zouden lastig zijn'

De kanttekeningen verklaren hierbij:
Dat is, boven het zorgvuldig waarnemen van ons apostelambt, ook werkende met onze handen om onszelven te onderhouden

Paulus werkte dus niet dag en nacht voor zijn portemonne, zijn carriere, een mooi huis, mooie vakanties, luxe leventje. Paulus werkte voor zover hij zichzelf kon onderhouden, zodat hij geen brood van een ander behoefde te eten om niet. De rest van zijn tijd (dag en nacht) vulde hij met het zorgvuldig waarnemen van zijn apostelambt.

Het is dus zeker niet overgeestelijk als je dag en nacht bezig bent met de dingen van Gods Koninkrijk, zolang je je eigen boterham en onderhoud maar kunt betalen. Toen de discipelen getrokken werden, verlieten ze direct hun vissersscheepjes volgden Jezus.

Punt om over na te denken, in deze materialistische tijd.... In hoeverre verlaten wij aards genot en luxe om Christus te volgen?

Terug in de tijd

Al enige tijd heb ik contact met een Jehovah's getuige en probeer hem te overtuigen van de dwaalleringen van zijn groepering. Ik heb hem ook allerlei confronterende informatie aangereikt uit boeken en...
Geen reacties
11-03-2003
Ik ben een jongen van 25 en ik ben niet gelovig opgevoed. Ik heb sinds een paar maanden een vriendje die wel christelijk is opgevoed. Tussen ons gaat het heel goed en we zijn gelukkig. Wat niet zo goe...
124 reacties
11-03-2013
Ik heb een beetje een lastige vraag (denk ik). Naar aanleiding van trauma gerelateerde problematiek en zelfdestructief gedrag ben ik aangemeld voor dialectische gedragstherapie. Ik wilde zelf liever i...
1 reactie
11-03-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering