Bijbelstudievragen

Ds. J.D. Heikamp / Geen reacties

21-11-2014, 13:48

Vraag

Ik was voor mezelf bezig Bijbelstudievragen te maken en toen stuitte ik op de volgende vragen, waar ik geen antwoord op wist. 1. Wordt er in de Bijbel ergens onderscheid gemaakt tussen gelovigen en discipelen? 2. Wie is niet geschikt om een discipel van Jezus te worden volgens Luk. 9:62?


Antwoord

Wordt er in de Bijbel ergens onderscheid gemaakt tussen gelovigen en discipelen? Volgens mij probeert u een probleem te scheppen dat er niet is. Een antwoord is dan immers niet te geven. Want een probleem wat niet opgelost kan worden is geen probleem. Gelovigen zijn allemaal discipelen (leerjongeren) op de leerschool van Gods genade. Dus zijn discipelen gelovigen.

Wie is niet geschikt om een discipel van Jezus te worden volgens Luk. 9:62? Iedereen die zich geschikt acht om discipel te zijn. De tekst die u noemt is de slottoepassing van de Heere Jezus in het geven van onderwijs, wat nodig is om Hem te volgen. Verschillende voorbeelden geeft Hij daarvan. Beelden uit de praktijk van alle dag. Dit is ook een gelijkenis van een landbouwer die het land op gaat om het te ploegen. Om rechte voren te trekken moet hij vooruit zien. Anders gaat het er scheef aan toe. Uit alles blijkt nodig te zijn een Goddelijke roeping om in Zijn Wijngaard te werken.

Hartelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.D. Heikamp

  • Geboortedatum:
    09-11-1939
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Staphorst
  • Status:
    Actief
283 artikelen
Ds. J.D. Heikamp

Bijzonderheden:

Emeritus

website: http://dsheikamp.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kan iemand me een lijstje met uitdagingen geven? Ben, nadat ze er alles aan gedaan hebben om me ertoe te dwingen, gestopt met werken om te zorgen voor de kinderen. Ik had de ideale parttime baan!
1 reactie
21-11-2015
Wij zijn van dezelfde kerk, alleen is er door de scheuring in de naam wat veranderd. (Hersteld en PKN). Onze dominee preekt ook in zijn kerk en andersom. Nu gaan er bij ons veel jongeren aan het avond...
Geen reacties
21-11-2005
God wil dat alle mensen zalig worden en tot de kennis der waarheid komen. Hij heeft zelfs Zijn eigen Zoon hiervoor overgegeven tot in de dood. Hoe komt het toch dat dit mensen niet verbreekt? Hoe komt...
Geen reacties
21-11-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering