Valdispert

M. M. Methorst / Geen reacties

06-10-2014, 07:58

Vraag

Kunnen tabletjes met valeriaan-extract schadelijk zijn voor/in een zwangerschap? Bijvoorbeeld Valdispert. En zo ja, welk middel raadt u dan wel aan?


Antwoord

Beste vragensteller,
 
Er zijn geen aanwijzingen dat valeriaan schadelijk kan zijn tijdens de zwangerschap bij kortdurend en incidenteel gebruik. Maar daarbij is wel de kanttekening dat er ook nog geen grote onderzoeken zijn gedaan naar het effect er van tijdens de zwangerschap. Daarom wordt het toch ontraden om valeriaan en Valdispert te gebruiken als u zwanger bent. Mocht u toch valeriaan willen gebruiken, dan wordt wel geadviseerd om iets te gebruiken wat alleen valeriaan bevat zonder andere rustgevende toevoegingen en het daarbij kortdurend en incidenteel te gebruiken.

Mij is niet precies bekend om welke reden u het wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor ontspanning of voor het slapen gaan of om een andere reden. Mocht u op zoek zijn naar een ander middel, dan zou ik u eventueel willen aanraden om voor meer advies contact op te nemen met uw verloskundige of huisarts.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Methorst

Lees meer artikelen over:

natuurgeneeskunde
Dit artikel is beantwoord door

M. M. Methorst

  • Status:
    Actief
50 artikelen
M. M. Methorst

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Wij zijn ouders van dertien kinderen en hebben een koophuis. Een paar jaar geleden waren we bij de notaris. Nadat wij daar klaar waren vroeg een mevrouw om met haar mee te komen. Zij vertelde ons dat ...
1 reactie
06-10-2017
Dag Marijke Rots. Ik had veel aan uw antwoord op mijn vraag over twijfel. Graag wil ik nog twee vragen ter verduidelijking aan u stellen. Hoe kun je jezelf dan "voor de gek houden"? En wat is het "heb...
Geen reacties
06-10-2010
Ik zie weleens in een antwoord op een vraag staan: "In zijn eigen gemoed ten volle verzekerd." Wat wordt hier precies mee bedoeld?
Geen reacties
06-10-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering