Kerkvisitatie

Ds. H. Paul / Geen reacties

11-08-2014, 08:37

Vraag

Aan een dominee van de Ger. Gem. Laatst las ik (vrouw, 22 jaar) het volgende over kerkvisitatie. De volgende vragen worden gesteld: a. Is er beslag van Gods Woord merkbaar? b. Worden er nieuwelingen in Sion geboren? c. Worden bij Gods kinderen geloofsoefeningen waargenomen? Hoe weet een dominee of er beslag gelegd is op een van de kerkgangers als iemand hier niet over vertelt? Ik spreek voornamelijk over mijzelf, want de Heere heeft mij krachtdadig stilgezet onder de prediking, maar ik heb geen vrijmoedigheid om hier over te spreken. Hoe komt het dat ik er niet over kan spreken, terwijl ik dat heel graag wil? Mijn karakter is terughoudend, maar dit stilzwijgen legt de Heere mij op, dat voel ik.


Antwoord

Beste vraagstelster,
 
In 1 Petr. 3:15 lezen we dat we altijd bereid moeten zijn om verantwoording af te leggen aan een ieder die van ons rekenschap eist van de hoop die in ons is. Wanneer u dan zwijgt bij bijvoorbeeld huisbezoek, of ontkent wat de Heere deed, handelt u tegen Gods Woord. Wij mogen nooit ons gevoel boven Gods Woord stellen.
 
Uit wat op de huisbezoeken beluisterd wordt, wordt de conclusie getrokken of er geestelijke groei is of nieuw geestelijk leven gevonden wordt. "Hoort wat mij God deed ondervinden." Opdat de Heere verheerlijkt zal worden.
 
Hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn man heeft een maagperforatie gehad die volgens de arts uit zichzelf moet genezen. Klopt dat? Het lichaam zou, wat uit z’n maag gelopen is, vanzelf opruimen. En nu na een paar weken is er een abce...
Geen reacties
11-08-2015
Omdat Cham zijn vader heeft uitgelachen was hij vervloekt. Volgens mijn dochter zijn uit die vervloeking de kleurlingen voortgekomen. Ik kan dat nergens vinden in de Bijbel. Klopt dit?
1 reactie
11-08-2012
Mijn vriendin en ik willen geen gemeenschap (seks) voor het huwelijk. Dat is iets wat wij direct afgesproken hebben, maar de grens tot hoever we kunnen gaan is voor onszelf een raadsel. We hebben zelf...
4 reacties
11-08-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering