Woon-/behandelplek voor ons kind

drs. J(oke) Ronner-Wattel / 4 reacties

26-06-2014, 09:02

Vraag

Wij zoeken naar een woon-/behandelplek waarin ons kind van 14 geplaatst zou kunnen worden. Zij heeft ADHD & ODD en mogelijk ook psychisch iets. Wij hebben heel lang voor haar gevochten, maar zij accepteert steeds minder grenzen, waardoor er om kleine dingen steeds heftiger escalaties zijn met momenteel een crisisopvang als gevolg. T.a.v. hulpverlening is er alles geprobeerd: ambulante gezinsbegeleiding, MDFT etc., maar nu lijkt een uithuisplaatsing naar openbare instellingen onontkoombaar. Waarbij er daar enorme wachtlijsten zijn en de zorg daar ook vaak niet blijkt te zijn wat is beloofd en daarbij ook de gevolgen van de huidige bezuinigen. Verantwoord thuis laten wonen kan alleen na goed diagnostiek/nieuw onderzoek waaruit blijkt met welke zorg, therapie of ??? zij weer verantwoord thuis kan wonen. Jeugdzorg is al lange tijd betrokken, maar geeft tekens weer aan -als we om hulp roepen (en dat doen we niet zomaar)- dat we het (uiteindelijk) zelf op moeten lossen omdat "men geen mogelijkheden heeft". Zo wordt je kind een pion op een schaakbord, waarbij je als ouders toe moet kijken hoe men elkaar de bal toespeelt en het kind, letterlijk het kind van de rekening wordt. Dat is nog het meest trieste van alles.

Antwoord

Wat moeilijk als je ziet dat je dochter zoveel problemen heeft en met de hulpverlening kom je niet verder. Christelijke woonplekken voor jongeren zijn er. Er zijn gezinshuizen van het SGJ, maar dat is vooral wonen, minder gericht op diagnostiek en behandeling. Eleos heeft een woonplek voor jongeren, maar vooral voor jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum. Sprank biedt woonvormen voor jongeren bij wie ook verstandelijke beperkingen spelen. De Hoop in Dordrecht biedt behandeling voor jongeren met psychiatrische problemen. In Friesland is er de Woodbrookers, een (niet-christelijke) plek voor wonen, diagnostiek en behandeling voor jongeren.

Ik hoop voor jullie dat je een goede plek mogen vinden voor jullie dochter!

Joke Ronner-Wattel

drs. J(oke) Ronner-Wattel

drs. J(oke) Ronner-Wattel

 • Geboortedatum:
  26-06-1960
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerd Vrijgemaakt
 • Woon/standplaats:
  -
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Functie: GZ-Psycholoog

4 reacties
Hermon
26-06-2014 / 10:34
Misschien lees ik de vraag niet goed, maar ik vraag me af waarom er naar een woon-/behandelplek gezocht wordt, terwijl er tegelijk gesteld wordt: "Verantwoord thuis laten wonen kan alleen na goed diagnostiek/nieuw onderzoek waaruit blijkt met welke zorg, therapie of ??? zij weer verantwoord thuis kan wonen."

Ik zou dan willen zeggen: zoek eerst een goede therapeut voor de juiste diagnose! Er gaat immers niets boven thuis laten wonen?
bastiaan30
26-06-2014 / 10:46
Google eens op ''strictest parents in the world youtube''.
bekijk eens wat van deze docu's
Misschien kun je er wat van opsteken.
drj
26-06-2014 / 19:42
http://www.bernisserhanden.nl/

Ik ken mensen die hier goede ervaringen hadden.
grootmama
26-06-2014 / 21:00
Informeer eens bij ASVZ Zuidwest. Ze hebben daar een behandelmethode ontwikkeld, Triple C, Met verbluffende resultaten. De moeite waard om een te Googlen. Het is ook mogelijk om ambulante zorg te krijgen.
Veel sterkte!

Terug in de tijd

Beste ds. Van den Brink, Zojuist las ik uw antwoord op de vraag waarom er in sommige gemeenten zo weinig mensen aan het ...
2 reacties
26-06-2013
Ik vind het lastig om te vragen omdat het voor mezelf nog gevoelig ligt en ik er diep vanbinnen nog steeds verdriet van ...
17 reacties
26-06-2017
Ik slik medicijnen om psychische redenen. Nu hoop ik over een jaar te trouwen en wie weet ben ik dan van de medicijnen a...
geen reacties
26-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering