Oude liefde niet vergeten

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

25-04-2014, 11:26

Vraag

Vorig jaar oktober kregen mijn vriendin en ik verkering. We zijn veel om elkaar gaan geven en het gaat goed, we voelen elkaar aan en we kunnen lief en leed met elkaar delen. Echter: Ze is een ontzettend eerlijk iemand. Op den duur vertelde ze me dat er een oude liefde is die ze niet kan ‘vergeten’. En dat staat in de weg, ze heeft het nog geen plaatsje kunnen geven. Mij geeft het niets en ik accepteer het moeiteloos. Nu komt het in de beste huwelijken nog voor dat er een oude liefde is die nooit vergeten zal worden, het hoeft niet in de weg te staan maar moet een plaatsje krijgen. Mijn vraag is: Hoe kan een moeilijk iets als dit een plaatsje worden gegeven, ook als deze persoon bijvoorbeeld bij de kerk nog wel in het voorbijgaan gezien wordt? En hoe kan ik haar daar bij het beste helpen?


Antwoord

Beste jongeman,

Gun haar de tijd. Geef haar de tijd. Korter kan ik het niet zeggen. Het is aan háár hoe zij wil omgaan met haar gevoelens. Wees blij met haar eerlijkheid, maar ga haar niet voorschrijven hoe zij ‘afscheid’ moet nemen van een oude liefde. Overigens vind ik de term “een plaatsje krijgen” niet terecht. Het gaat erom hoe zij het verleden verweeft met haar en met jullie leven-van-nu!
 
Het spreekwoord zegt: in het verleden ligt het heden, in het nu wat komen zal. Met andere woorden: alles wat een mens meemaakt -positief en negatief, vrolijke dingen en verdrietige zaken- is vormend voor het verdere leven. Dat is de levenservaring!

Onlangs is er een aardig boekje van Nico van der Voet verschenen met de niet onaardige titel “’t Is uit!”. (Download gratis!) Misschien helpt dat haar (en jou).

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

eerlijkverkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1501 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
AHHK76
25-04-2014 / 14:46
Jullie hebben nu ongeveer een half jaar verkering. Dat is toch nog niet zo lang....!? Ik weet niet wat ze met die ander heeft gehad en hoelang?
Naarmate jullie meer samen hebben, kan ze waarschijnlijk makkelijker dat andere achter zich laten. Tenzij het haar verhindert om zich aan jou te binden. Dan moet je kijken of je wel samen verder kunt.
Voordat ik een relatie kreeg met mijn man, heeft hij een andere langdurige relatie gehad. Hij vertelde erover als hij er behoefte aan had of als hij haar had gezien. Wij praatten daar ook samen over als ik iets wilde weten over hun omgang met elkaar ofzo. Dat gebeurt nog weleens al zijn wij al jaren getrouwd. Je moet het inderdaad allebei accepteren als dat het een deel van het leven van haar is geweest. Je kunt dat niet uitwissen. Maar nu denken we er weinig meer aan. Terwijl 'zij' en de tijd met haar eerst heel nadrukkelijk aanwezig was, in onze relatie.
Sterkte!

Terug in de tijd

Welk boek heeft volgens u de joden het meeste leed berokkend, de Koran, de Bijbel, of Mein Kampf?
Geen reacties
25-04-2008
Hoe zou je iemand kunnen overtuigen dat het geloof in God het Ware geloof is? Degene waar het om gaat gelooft wel dat er iets moet zijn, maar niet bewust in de Heere Jezus! Zou de Heere nou echt niets...
Geen reacties
25-04-2003
Hoe kan het dat je als Oud. Ger. Gem. lid je uiteindelijk aansluit bij een hervormde gemeente (waar gezangen worden gezongen, enz.) Dit is een onmetelijk groot verschil! Ik kan het dan ook echt niet p...
Geen reacties
25-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering