Uitzegenen Pinkstergemeente

Ds. W. Arkeraats / Geen reacties

21-03-2014, 08:22

Vraag

Ik ben een leider van een Pinkstergemeente en wegens een situatie ga ik niet meer naar de kerk. Moet ik dan uitgezegend worden voordat ik een andere kerk op zoek?


Antwoord

Zeer geachte broeder,

Helaas kan ik uw vraag niet beantwoorden. Ik heb wel zicht op allerlei theologische aspecten van het bestaan van een Pinkstergemeente, maar van de organisatorische kant weet ik niets. In de kerk, waarvan ik deel uitmaak wordt een ambtsdrager bevestigd en na afloop van zijn ambtelijk werk neemt hij afscheid. Zoals ik wel eens begrepen heb, wordt een leider aan het begin van zijn werk ‘gezegend’, maar ik weet niet, of er regelingen zijn ten aanzien van zijn afscheid.

Verder schrijft u over “een situatie”. Die ‘situatie’ kan uiteraard van invloed zijn op de wijze waar u uw huidige kerk verlaat. Ik krijg de indruk dat het om een ‘negatieve’ situatie gaat, wellicht in de relationele sfeer?

Voor de beantwoording van uw vraag moet ik mijns inziens iemand van uw kerk raadplegen. Ik zal de mensen van Refoweb vragen, of zij ook contacten hebben met iemand uit uw kring.

Gods zegen toegewenst!
Ds. W. Arkeraats

Naschrift redactie: Refoweb heeft geen panelleden uit Pinkstergemeenten die licht op deze zaak zouden kunnen geven. Wellicht is het mogelijk om de vraag rechtstreeks aan hen te stellen.

Tags in dit artikel:

evangelischkerkkeuze
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Arkeraats

  • Geboortedatum:
    09-08-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Hardinxveld Giessendam
  • Status:
    Actief
131 artikelen
Ds. W. Arkeraats

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan mevrouw Rots. Ik ben een jongeman van in de 20 en ik zit op Tinder. Wellicht bent u bekend met deze datingapp. Ik vraag me echter steeds meer af of je als christen op deze app kunt zitten. Ik heb ...
2 reacties
21-03-2017
Adam en Eva schaamden zich na de zondeval over hun naaktheid. Voor wie schaamden zij zich eigenlijk? Zij waren immers man en vrouw, er was verder niemand. Daarnaast kende God alreeds hun naaktheid. Hi...
11 reacties
21-03-2022
Ik las de welbekende tekst Johannes 3:16 en probeerde voor mezelf de vraag te beantwoorden waarom God de wereld “alzo lief” had. Ik kan er echt niet uitkomen. Is er een antwoord op die vraag of kunnen...
Geen reacties
21-03-2024
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering