Opzien tegen lezing

J.M. Strijbis / Geen reacties

04-02-2014, 15:08

Vraag

Ik moet zeer binnenkort een lezing houden voor een grote groep mensen, Ik zie er een beetje tegenop. Hoe kan ik uit Gods Woord kracht halen en weten dat Hij mij helpt?


Antwoord

Ha vragensteller,

Bedankt voor je vraag. Heel herkenbaar dat je er tegenop ziet. Ik heb wel eens van een oudere dominee gehoord dat hij het na zoveel jaren nog niet gemakkelijk vond om te preken. Hij noemde zelfs “knikkende knieën.”

Als je er niet tegenop had gezien, zou je deze vraag niet gesteld hebben. Als je er niet tegenop zou zien, zou je de Heere niet nodig hebben. De Heere Jezus zegt in Johannes 15:5: "Zonder Mij kunt gij niets doen." Dat betreft ons hele leven, dus ook spreken in het openbaar. Hopelijk geeft dat je kracht, omdat het je uitdrijft tot Hem. En wat Hij schenkt, schenkt Hij altijd onverdiend. Het is wel verdiend door een Ander, door de Heere Jezus Zelf. Onder andere in de Psalmen spreekt God van het vertrouwen in Hem en het uitzien naar Zijn hulp. Neem Psalm 60 bijvoorbeeld. Berijmd en onberijmd spreekt de dichter Zijn vurige bede uit tot God: "Geef Gij ons hulp uit de benauwdheid, want 's mensen heil is ijdelheid. In God zullen wij kloeke daden doen". Zijn vertrouwen ligt bij de Heere.

Ook in het Nieuwe Testament spreekt God van Zijn hulp. Neem bijvoorbeeld die prachtige belofte in 1 Petrus 5:7: "Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u." Grijp God aan op Zijn belofte. Want de belovende God is ook de vervullende God. "Zou Hij het spreken en niet doen, zeggen en niet bestendig maken?" (Numeri 23:19).

Ik wens je veel afhankelijkheid toe en dat je kracht ontvangt uit Zijn Woord.

Vriendelijke groeten,
J. M. Strijbis

Tags in dit artikel:

lezingzenuwachtig
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan Marijke Rots. Bedankt voor uw antwoord op de vraag (17-12-07). Mijn persoonlijkheid is in zekere zin dat ik heel nuchter overkom. Voorheen heel open, vrolijk. Nu is dat sowieso veel minder en moei...
Geen reacties
04-02-2008
Mag ik CS:GO spelen, want je moet mensen dood schieten en dat mag niet van de Bijbel. Maar het zijn wel terroristen en moslims en tijdens de kruistochten gebeurde dat ook.  
4 reacties
04-02-2020
Op welke bijbeltekst(en) is het christelijke kinderlied: “Een rivier vol van vrede” gebaseerd?
Geen reacties
04-02-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering