Met Jezus gekruisigd

Ds. J.D. Heikamp / 2 reacties

22-01-2014, 13:37

Vraag

Misschien een rare vraag, maar zijn kinderen van God met Jezus gekruisigd, of is Jezus voor hen gekruisigd? Er wordt hetzelfde bedoeld, maar toch geeft het voor mij een hele andere beleving. Wilt iemand er meer over zeggen?

Antwoord

U stelt een vraag over de kruisiging van Jezus en u vraagt uitleg over de betekenis van de woorden: ik ben met Christus gekruist. Dan zegt u: er wordt hetzelfde bedoeld, maar toch geeft het voor mij een hele andere beleving.

Dat begrijp ik niet goed. in een gesprek zou ik u de vraag stellen: wat verstaat u onder een andere beleving? Wanneer u dat er bij had gezegd, werd de zaak wellicht duidelijker.

Eigenlijk is het bijbels gezegd heel eenvoudig. De Heere Jezus is als Borg voor de zonden van de gegevenen des Vaders gekruist. Hij heeft de verzoening aangebracht om verloren zondaren zalig te maken. Gods kinderen worden met Christus gekruist. Niet om iets aan Zijn lijden toe te voegen, maar om één plant met Hem te worden in de gelijkmaking van Zijn lijden, sterven en opstanding. Zodoende kon Paulus in Galaten 2 getuigen: Ik ben met Christus gekruist. In Romeinen 6 spreekt hij er ook uitvoerig over.

Voor mij zijn de kanttekeningen van de Statenvertaling hier zeer duidelijk over. Zij zeggen er namelijk heel veel over en dat bijbels. Ik kan ze wel overschrijven uit beide genoemde Bijbelboeken, maar zou zeggen: neem ze ter hand, lees en herlees. Dan krijgt u schriftuurlijk-bevindelijk onderwijs. Zuiver reformatorisch. Dat is naar het hart van Jeruzalem.
 
Met hartelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

 • Geboortedatum:
  09-11-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Staphorst
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus

  website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

kruisiging
2 reacties
juni
25-01-2014 / 09:44
wat een eerlijk Bijbels antwoord voor u, vragensteller.

want....dit staat ook in mijn Bijbel!
ik blij
MUS
26-01-2014 / 08:18
Voor ons is plaatsvervanging.
Met Hem is vereenzelviging.
Het laatste geeft een prikkel tot heiligmaking! Lees inderdaad de aangegeven Bijbelgedeelten!

Terug in de tijd

Hoe komt het dat als je eerder Seroxat tegen een depressie hebt gebruikt, het de volgende keer minder helpt of zelfs hel...
geen reacties
22-01-2008
Ik ben een vrouw van 47 jaar en het laatste half jaar heb ik heel veel last van winderigheid. Heel genant, want als ik e...
1 reactie
23-01-2019
Ik ben een gelovige moeder van drie kinderen en zit enorm met het volgende: onze oudste zoon (19) heeft niets meer met h...
1 reactie
22-01-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering