Maagbacterie

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

02-01-2014, 08:48

Vraag

Ik heb wat vragen i.v.m. de maagbacterie. Ik ken iemand die dat heeft, maar die weigert zich te laten behandelen. Wat zijn de gevolgen? Het is een vrouw van 39, 1,76 lang en ze weegt nog maar 57 kg. Ze zou een kuur van maagpillen en antibiotica moeten volgen, maar heeft dat dus niet gedaan. Haar eiwitten zijn te laag en vitamine B12 is eveneens heel erg laag. Ze is ook om de haverklap ziek, slaapt heel slecht en eten lukt niet goed. Zelfs drinken doet pijn aan haar slokdarm.


Antwoord

Zo te lezen is het wat complexer. Wat de maagbacterie betreft: het gaat dan om de Helicobacter Pylori. Veel mensen dragen deze bij zich, sommigen krijgen er maagklachten van. Veel mensen met maagklachten hebben de bacterie niet, om het maar ingewikkeld te maken.

Het feit dat de vrouw getest is op de bacterie zal wel inhouden dat ze ook maagklachten heeft, anders heeft testen namelijk geen enkele zin. De maagklachten zouden kunnen verdwijnen met de kuur, maar niet altijd  gebeurt dat. Zoals hiervoor geschreven: je kunt ook maagklachten hebben zonder de bacterie.
 
Verder lees ik over vitamine B 12 en over een laag eiwit en over slecht slapen, waar ik verder niets over kan zeggen.
 
Concreet antwoord: wanneer de maagklachten van de bacterie komen, zal niet aanpakken van de bacterie kunnen inhouden dat de maagklachten blijven aanhouden, maar zelfs dat is iets te stellig gezegd, want niet iedereen met de bacterie heeft altijd maagklachten. Behandelen is wel een goede poging waard, nog afgezien van het feit of daarmee alles is opgelost.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

maagslokdarm
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn relatie met de vrouw waarvan ik werkelijk dacht dat zij door God aan mij geschonken was, is een week of twee geleden toch stuk gelopen. We vonden allebei dat alles perfect liep, alleen onze relat...
1 reactie
02-01-2010
Ik vind het een wat genante vraag en ben daarom blij dat ik deze anoniem kan stellen... Kan het kwaad om jezelf rectaal te toucheren? Ik doe dit af en toe (met handschoenen) bij mezelf omdat ik wat la...
Geen reacties
02-01-2012
Ik vraag me af of er ook mensen emotioneel beschadigd zijn door het reformatorische gedachtegoed en de onderdrukking die dit met zich mee kan brengen? Ik mis hier openheid over.
Geen reacties
02-01-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering