Bijbelstudie uit Jeremia 31

Ds. D. van der Zwaag / geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

We zijn een groep jongeren die samen met de Bijbel bezig zijn. We zijn nu bij Jeremia 31, maar komen niet uit vers 36. Wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld?

Antwoord

Fijn dat jullie samen de Bijbel bestuderen! Graag wil ik proberen om helderheid te geven over Jeremia 31:36 waarover jullie een vraag gesteld hebben.

God belooft dat Hij het ongehoorzame volk weer zal aannemen. Een nieuw verbond zal Hij met hen sluiten, waarbij Hij de wet in hun harten zal schrijven. Met andere woorden: Hij zal hen van binnenuit vernieuwen, zodat ze niet opnieuw van Hem zullen afwijken. God zal er op die manier voor zorgen dat er altijd een volk is dat Hem dient. Evenmin als de zon, maan en sterren zullen ophouden hun licht te geven, evenmin als de zee zal ophouden om haar golven voort te brengen, zal Gods volk ophouden te bestaan.

In vers 36 wordt dus de onverbreekbaarheid van Gods belofte duidelijk gemaakt. De zon, maan en sterren geven hun licht omdat de Heere ze daarvoor "geordend" heeft. Datzelfde geldt van het bruisen van de zee. Deze "ordeningen" zullen niet ophouden. Zo zal het ook niet ophouden dat er een volk zal zijn dat Hem gehoorzaam dient.

Van harte Gods zegen bij jullie Bijbelstudie toegewenst!

Ds. D. van der Zwaag

Ds. D. van der Zwaag

 • Geboortedatum:
  08-08-1959
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Siegerswoude-De Wilp
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

jeremia
geen reacties

Terug in de tijd

Wat bedoelt Calvijn als hij zegt: “Het hart van de mens is een werkplaats waar vele afgoden worden gefabriceerd.”
2 reacties
30-11-2015
Ik kan niet voor 100 procent achter onze drie formulieren van enigheid staan. Kan ik dan wel belijdenis doen? Ik heb er ...
geen reacties
30-11-2001
Ik heb een vraag over het gebruik van medicijnen en het krijgen van kinderen. M'n man en ik zijn 30 jaar en hebben twee ...
geen reacties
30-11-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering