Kika haarwensen

J.M. Strijbis / geen reacties

17-10-2013, 11:27

Vraag

Mijn dochter heeft heel mooi dik blond haar! Mag je je haar lang laten groeien en dan in een keer een stuk eraf laten knippen voor Kika/haarwensen!?

Antwoord

Ha vragensteller,

Op zich best wel een lastige vraag. Je zit hier in een gebied wat zich afspeelt op het terrein van de liefde. Liefde tot God en liefde tot de naaste. Er kunnen natuurlijk allerlei theologische en ethische overwegingen een rol spelen. Ik wil dat in deze reactie maar niet doen. Ook hier past de vraag: "Heere, wat wilt Gij dat ik doen zal?" Uiteindelijk is het een beslissing die u voor Gods Aangezicht met elkaar neemt.

Het doel dat u schetst maakt het wel gemakkelijker. Het lange haar van uw dochter wordt uit liefde geknipt. Niet om het sieraad of de eer weg te nemen. En zeker ook niet om te ontkennen dat zij de heerlijkheid van de man is (1 Kor. 11:7). En u kunt het zo af laten knippen dat het nog een prima lengte heeft. Vervolgens zal normaliter het haar weer de gewenste lengte krijgen.

Vriendelijke groeten,
J. M. Strijbis

J.M. Strijbis

J.M. Strijbis

 • Geboortedatum:
  16-06-1956
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Gouda
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Docent(opleider) Driestar Hogeschool

geen reacties

Terug in de tijd

Ik, meisje van 19, heb bijna 2 maanden verkering. We zijn erg gelukkig met elkaar, maar toch hebben we beiden het gevoel...
geen reacties
17-10-2005
Graag zou ik wel willen weten hoe christenen verklaren hoe het heelal ontstaan is.
geen reacties
17-10-2005
Bij het lezen van de Apostolische Geloofsbelijdenis hoor ik nogal eens artikel 9 als volgt lezen: “Ik geloof één heilige...
geen reacties
18-10-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering