Verbreken van de eenheid

Ds. P. Koeman / 6 reacties

20-09-2013, 11:20

Vraag

Is het verbreken van de eenheid van het lichaam van Christus een zonde tegen de Heilige Geest?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Dank voor uw vraag. Ik kan daar kort over zijn. Inderdaad is dit een zonde tegen de Heilige Geest. Niet de zonde, of lastering tegen de Geest, waarvoor geen vergeving mogelijk is, zegt Christus. ( Matth. 12:31 en 32). Wel een zonde, die wij helaas al te gemakkelijk constateren, maar die indruist tegen de bedoeling van de Heilige Geest. Uit de symbolen, de Apostolische geloofsbelijdenis en de geloofsbelijdenis van Nicea, blijkt overduidelijk hoe belangrijk de eenheid is van de kerk naar de bedoeling van de Geest. Niet voor niets waarschuwen de apostelen er in hun brieven indringend tegen. In de Vroege Kerk hebben de kerkvaders met klem en bracht betuigd, dat en hoezeer de eenheid van de kerk van belang is! Zie ook de Nederlandse geloofsbelijdenis art. 27-29). Wij zijn er helaas van afgeweken, ook  tegen de bedoeling van de Reformatoren in!

Vandaar dat het gebed om eenheid te midden van alle gebrokenheid en verdeeldheid en het zoeken naar de realisering van de bijbelse eenheid voor de kerk die zich door de Geest laat leiden van levensbelang is. Het heeft ook grote missionaire betekenis!
 
Met hartelijke groet,
Ds. P. Koeman

Ds. P. Koeman

  • Geboortedatum:
    16-04-1941
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Inactief
6 reacties
Autumn
20-09-2013 / 14:10
Wat wordt er precies verstaan onder 'het verbreken van de eenheid'?
vrouw78
20-09-2013 / 18:41
God wil dat we één zijn. Wij hebben zoveel verdeeldheid. Zonde. We moeten onze zonde belijden én laten. Hoe kunnen we dan bidden om eenheid en vervolgens verdeeld blijven? Allemaal naar de synode in Dordt? 25 en 26 okt. nationalesynode.nl
Nochthans
20-09-2013 / 21:45
Zondigen tegen de Heilige Geest doen we allemaal, voor of na ontvangen genade, het verschil is nu niet aan de orde. God wil het altijd vergeven.
Zonden tegen de Heilige Geest die niet vergeven kunnen worden is het werk van de Heilige Geest toeschrijven aan de duivel, heel, heel bewust.
Deze zonden kunnen niet per ongeluk gedaan worden het gebeurd moedwillig.
Heb eens iemand gesproken die bang was dat hij het gedaan zou hebben, mijn antwoord was "dan heb je het niet gedaan".
Wat iemand anders als God erover zegt en aangehangen wordt is absoluut onbelangrijk. Uitsluitend Gods Woord onderwijst ons.
MUS
21-09-2013 / 15:04
De kerk is verdeeld, het lichaam van Christus niet!
In Hem zijn we één, of we nu van een GG, GKV, RKK, GGiN, VEG, BG oid. zijn.
Nochthans
16-10-2013 / 22:29
He mus, je vergeet allah, buddha en jehova getuigen en er zullen er nog wel een paar zijn. Waarom niet allemaal het zelfde boek als leidraad, weg die Bijbel man!
Waar heb je het over..... je weet het denk ik zelf niet. De kok wel horen fluiten maar weet niet waar de lepel hangt.
levensbron
16-10-2013 / 22:42
oeps, waren hebben we het over? hoezo christenen?

Terug in de tijd

Als elk van de drie Goddelijke personen niet 1/3 van God is maar volledig God, betekent dat dan dat elk van de personen numeriek identiek zijn aan de Drieëenheid en dus numeriek identiek aan elkaar?
Geen reacties
20-09-2021
Als je gemeenschap hebt gehad en je hebt geen bloed verloren, ben je dan nog maagd? Ik heb wel eens gehoord dat als je ontmaagd wordt, dat je daarbij bloed verliest.
Geen reacties
20-09-2004
Onlangs zei een dominee in zijn preek dat je nu nog niet weet hoe het in de hemel zal zijn. Nu mocht ik een tijd terug een heel kort geweldig gevoel ervaren van Gods liefde. Het was eindeloos, groot, ...
27 reacties
20-09-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering