Leviraatshuwelijk Boaz

Ds. W.G. Hulsman / Geen reacties

31-07-2013, 13:15

Vraag

Als Boaz met Ruth trouwt, maakt hij gebruik van het leviraatshuwelijk. Het kind dat uit hun huwelijk geboren zal worden, zal voor Machlon zijn. In Ruth 4 wordt ook gezegd "Naomi is een zoon geboren." Toch staat in Matth. 1:5 Boaz in de geslachtslijn als vader van Obed en niet Machlon. Hoe kan dit?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

In het boek Ruth komt aan de orde hoe Ruth via een leviraatshuwelijk de vrouw van Boaz wordt. In Mattheüs wordt verteld hoe de geslachtslijn in werkelijkheid loopt. Dat vind je trouwens niet alleen in Mattheüs, maar ook in Ruth 4: “Boaz verwekte Obed, Obed verwekte Isaï, en Isaï verwekte David.” Ruth blijkt via de voorzienigheid van God één van de stammoeders te zijn van de Messias.

Hartelijke groet,
Ds. W. G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

Ds. W.G. Hulsman

  • Geboortedatum:
    08-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus

Tags in dit artikel:

BoazgeslachtsregisterRuth
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik twijfel aan het bestaan van een fysieke vorm van onze God. Natuurlijk kom ik Hem regelmatig tegen in visioenen of diepe gebeden, maar ik ben Hem nog nooit in levende lijve tegengekomen. Is dit omda...
3 reacties
31-07-2014
Er wordt regelmatig in de kerk en daarbuiten gezegd, of geschreven dat de Bijbel van kaft tot kaft gelezen dient te worden/belangrijk is. Is het dan niet vreemd dat er in kerken in z’n algemeenheid ui...
2 reacties
31-07-2017
Wij zijn getrouwd. Mag je dan op zondag seks hebben, of zijn we dan teveel met onzelf bezig in plaats van met God en Zijn dag?
Geen reacties
31-07-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering