Geloofsbelijdenis weglaten

Ds. W. Pieters / Geen reacties

20-04-2013, 11:31

Vraag

Beste dominee Pieters. Het valt me op dat u tijdens een weekdienst niet uit de belijdenisgeschiften leest. Dit is toch een prachtige samenvatting van de leer, die we ook door de week belijden. U heeft er vast een bedoeling mee. Mag ik u daar op deze wijze naar vragen?


Antwoord

Geen goede reden, slechts overgenomen van de Bijbellezingen in Ede, door ds. Hovius. Het ritueel van belijdenisdoen mag van mij wel, maar hoeft van mij niet zo nodig. Ik beperk het dan maar tot de zondagse diensten. Het komt misschien ook omdat ik in verschillende weekdiensten voorga: tijdredes, zendingsavonden, GBS-gerelateerde bijeenkomsten, lezingen voor een mannenvereniging, evangelisatiediensten. Lang niet altijd is het een ambtelijke dienst. En voor het gemak laat ik gewoon altijd de geloofsbelijdenis weg.

Ds. W. Pieters

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik loop al een tijdje met een aantal vragen en weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ik vind het hele geloof van ons maar onduidelijk. Ik vraag me af of God wel bestaat. Waarom merk ik dat anders nooi...
9 reacties
20-04-2010
Ik weet dat er binnen reformatorisch en ‘streng’ evangelisch Nederland vaak jong getrouwd wordt. Ik heb daar een paar vragen over: 1. Waarom wordt er jong getrouwd? Waarom niet eerst lang de tijd n...
2 reacties
20-04-2020
Zijn er in de protestantse en evangelische kerk bepaalde tradities of rituelen op Witte Donderdag, net zoals in de Katholieke en Oosters-Orthodoxe kerk?
Geen reacties
20-04-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering