Geen verdoemenis die in Christus zijn

Redactie Refoweb / 2 reacties

19-04-2013, 12:40

Vraag

Ik las in de Bijbel dat er geen verdoemenis is voor hen die in Christus zijn. Daarna kwam er nog een mooi stuk, maar mijn vraag, waar ik nog geen antwoord op heb is: hoe zit dat met de zonde die je doet/gaat doen? Ergens anders in de Bijbel las ik weer dat je in Christus je geen zondaar bent. Leven alle mensen die van God zijn dan zonder zonde en is er daarom geen verdoemenis voor hen? Naar ik heb nog nooit een zondeloos mens ontmoet... Hoe zit dit?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2356 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
MUS
20-04-2013 / 07:00
Ik hoop dat je helderheid krijgt.
Je bent een zondaar omdat je van Adam afstamt. Daarom zondig je en moet God je straffen.
Want zij hebben allen gezondigd, en derven de heerlijkheid Gods; En worden om niet gerechtvaardigd, uit Zijn genade, door de verlossing, die in Christus Jezus is; (Romeinen 3:23, 24)
In Christus is dit alles precies omgedraaid, je bent heilig, en zonder zonde. God neemt je in genade aan! Dat is het evangelie!
Maar God bevestigt Zijn liefde jegens ons, dat Christus voor ons gestorven is, als wij nog zondaars waren. Veel meer dan, zijnde nu gerechtvaardigd door Zijn bloed, zullen wij door Hem behouden worden van den toorn. (Romeinen 5:8, 9)
Daniel
20-04-2013 / 17:52
God heeft mijn vader op opgenomen toen ik drie jaar was, mijn moeder toen ik 21 was en ik geloof nog steeds in God en Zijn zoon.

Het heeft niets met zondigen te maken, God heeft me ook getroost, Ik praat wel vaak iets te vrijmoedig over God(volgens sommigen), uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat ik een zondaar ben, wel een zondaar waar mijn vrouw van houdt.

'Maar ik heb nog nooit een zondeloos mens ontmoet... Hoe zit dit'?

Tja dat is een moeilijke vraag, wie zonder zonden is werpt de eerste waxinelichthouder, ga tot God beste vraagsteller, ga in gebed....., beter kan ik je niet adviseren.

Terug in de tijd

Mijn vriendin is verliefd op een jongen. Die is 32 en zij is 15 jaar. Hoe moet ik dit oplossen? Ik hou ook heel veel van haar.
Geen reacties
19-04-2006
Mijn schoonmoeder en ik hadden nooit zo’n hechte band, maar nu is er weer wat voorgevallen. Ik had via de app een opmerking gemaakt dat ik het echt niet leuk vond dat iets zo gebeurde! Ze stuurde daar...
3 reacties
19-04-2021
De Heere is het zo waard om Hem in alles te vertrouwen. Toch levert dit elke keer weer strijd op. Zoveel dingen zeg of doe ik al zonder Hem er in te kennen. En er zijn dingen die je toch zelf moet bes...
Geen reacties
19-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering