Vloekende collega's

Redactie Refoweb / Geen reacties

03-04-2013, 09:01

Vraag

Hoe kan ik het beste omgaan met vloekende collega's of collega's die 'schuine praatjes' hebben. Ik vind het heel moeilijk. Sowieso omdat ik niet assertief ben, ook bij andere dingen durf ik niet voor mijn mening uit te komen. Maar als ik bij vloekende collega's niets zeg krijg ik enorme schuldgevoelens. Die terecht zijn, omdat mijn mensenvrees groter is dan Godsvrees of liefde tot God. Soms wordt er in iedere zin een vloek gebruikt. Omdat ik met collega's vaak op een 'droge, grappige' manier om ga, is het nog een keer extra moeilijk om hier ineens serieus op in te gaan. Dan heb ik nog het probleem dat ik zelf geen 'haar' beter ben, verre van dat. En mijn collega's doen het voor mijn idee 'onwetend'. En dan nog iets: reageer ik uit liefde tot God of is het alleen maar angst? Kan iemand hier iets over zeggen? Over de manier waarop je zoiets zegt: moet ik het herhaaldelijk zeggen of is één keer voldoende?; moet ik mijn collega apart nemen?; kan ik het op een 'grappige' manier zeggen?; moet ik alleen zeggen "niet vloeken joh!" of moet ik zeggen "wil je liever niet vloeken?". Als je merkt dat het ergernis geeft, is het dan wel goed om er iets van te zeggen? Gaan ze dan juist niet expres meer vloeken? Beetje 'onzinnige' vragen misschien, maar misschien helpen de antwoorden mij om er toch iets van te zeggen.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Mailadres: vragen@refoweb.nl

Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over de bijbel. Daar staat in dat je niet mag zweren. Maar de Heere Jezus heeft ook gezworen. Hoe zit dat nou?
Geen reacties
03-04-2004
Aan ds. A. Simons uit Vinkeveen. Geachte dominee, op deze site zag ik een video-opname van een bijeenkomst waarin u de spreker was. 'k Zat even te Googlen op uw naam en las dat de toren van het kerkge...
Geen reacties
03-04-2007
Mij is altijd verteld dat er geen middenweg is tussen God en de duivel. Toen ik een discussie had met mijn vriend over het luisteren van popmuziek, zei hij dat veel hiervan niet erg was. Het is wel ni...
22 reacties
03-04-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering