Afgewezen door een jongen

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

25-02-2013, 12:01

Vraag

Ik ben afgewezen door een jongen. Hoe moet ik met deze gevoelens afrekenen? En hoe herken ik de man die God voor me heeft?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Afgewezen worden is nooit een aangenaam gevoel, als ik het eufemistisch mag zeggen. Sóms word je er boos van en zéker áltijd verdrietig. Vooral het binnen een liefdesrelatie afgewezen worden kan leiden tot een verlies van zelfvertrouwen of zelfs voor faalangst zorgen. Ik kan niet bepalen wat de gevoelens met jou doen. Maar "ermee afrekenen" betekent in eerste instantie de verschillende gevoelens ónderkennen en érkennen. Je mág verdrietig zijn, je mág twijfelen aan jezelf (vraag je ook eerlijk af welke rol jij hebt gehad binnen de relatie), maar blijf niet vastzitten in negatieve gevoelens. Er zijn -behalve deze ene jongen- vele jongemannen op de wereld. Als één relatie op een teleurstelling uitloopt, hoeft dat niet te betekenen dat er géén relatie meer mogelijk is. Het is spannend om na verloop van tijd die ontdekking te kunnen doen!

Dit over je eerste vraag. Nu de tweede: ogen en oren open. Bidden en 'werken'. Maar geef jezelf ook de tijd die je nodig hebt. Stort je niet van de ene relatie in de andere! En verder: twee citaten, die ik dus niet zelf bedacht heb! Deze citaten zijn door de auteur weliswaar opgeschreven in heel ándere levens- omstandigheden, maar ze gelden in vele situaties. Houd jij ze dus ook maar voor ogen!
 
1. De wil van God kan heel diep verborgen liggen onder de vele mogelijkheden die zich voordoen...

2. God is geen noodlot buiten de tijd; Hij wacht op eerlijk bidden en verantwoord handelen, en daarop geeft Hij antwoord.

Ik wens je alle goeds toe,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

afgewezen
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn zusje luistert naar Slipknot, Iron Maiden en nog meer van die 100 procent duivelse muziek. Maar als we haar waarschuwen luistert ze niet, of zegt ze: nou en? Het gaat in de teksten om moord, duiv...
Geen reacties
25-02-2005
Aan ds. A. T. Vergunst. Ik heb pas van u een preek geluisterd over het thema “Liefde” die u in Rotterdam  Zuidwijk hebt gehouden. Ik vond dat er veel onderwijs in zat. Een beetje aan het eind heeft u ...
2 reacties
25-02-2015
In Leviticus 15 hebben ze het telkens over een vloed. Wat bedoelen ze hier precies mee? Moeten wij ons nu nog aan de reinigingswetten houden die daar omschreven staan?
Geen reacties
25-02-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering