Arbeidsrecht

drs. F.W. den Boef / Geen reacties

18-02-2013, 12:00

Vraag

Onze volwassen dochter heeft ruim een jaar twee dagen per week gewerkt voor een eenmanszaak als telefoniste. Zij heeft daar door omstandigheden nog geen salaris voor gehad. Zij is nu gestopt met dit werk. Nu hoorden we via-via dat haar baas haar had gevraagd om een handtekening te zetten voor de Kamer van Koophandel. Dat om geen belasting erover te betalen, of zoiets. Wij (haar ouders) hebben hierover met haar gepraat en haar dit afgeraden omdat dit voor ons onbekend terrein is. Wij hebben helaas al de nodige brokstukken uit het verleden opgeruimd. Wij weten niet of ze hieraan heeft meegewerkt. Kan iemand hier iets over uitleggen wat voor consequenties dat voor haar heeft als ze dat wel gedaan heeft.


Antwoord

Het is helaas niet mogelijk om deze vraag te beantwoorden, zolang de inhoud van het betreffende document niet bekend is. In beginsel is het  mogelijk om als werknemer via een schriftelijk verklaring afstand te doen van een (financiële) vordering op de voormalige werkgever. Als uw dochter echter niet wist of niet kon weten wat zij ondertekende, kan zij onder omstandigheden een beroep doen op dwang, dwaling of bedrog. Waarschijnlijk zal de vordering niet meer bedragen dan 25.000 euro. Uw dochter kan dus naar de kantonrechter stappen om haar gelijk te halen. Ze heeft daar geen advocaat voor nodig. 

Mr. F. W. den Boef

Lees meer artikelen over:

juridisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. F.W. den Boef

  • Geboortedatum:
    15-06-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Leusden
  • Status:
    Inactief
10 artikelen

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb twee vragen over de HSV. Zelf kan ik de grondtalen niet lezen, dus ik hoop dat u me meer duidelijkheid kunt geven. Het gaat om Markus 10:17. In de SV staat er: "Als Hij uitging op den weg." In ...
Geen reacties
18-02-2012
Kun je bekeerd WILLEN worden? De ene keer hoor ik dat dat niet kan, de andere keer dat het wel kan als God dat in je werkt. Hoe zit dat?
Geen reacties
18-02-2009
Een kind dat sterft heeft nooit de kans gehad (die wij als jongeren en volwassenen wel hebben) om God te zoeken. Of het kind nu uit een christelijk of niet-christelijk gezin komt, ik kan gewoon niet...
Geen reacties
18-02-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering