Zuurstoftekort en vruchtbaarheid

drs. N. Wolswinkel / 1 reactie

14-01-2013, 08:54

Vraag

Als een man/vrouw bij de geboorte zuurstoftekort heeft gekregen, kan dat gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid? Ik kan dat nergens vinden op internet.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Ik kan ook geen informatie vinden, die hier iets over zegt. Het is in ieder geval geen belangrijk effect, aangezien het nergens wordt genoemd.

Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Huisarts

1 reactie
drj
14-01-2013 / 22:17
Dokter Wolswinkel heeft gelijk. Als je na zuurstofgebrek bij de geboorte gezond genoeg bent om aan trouwen en kinderen krijgen te denken, ga ik ervan uit, dat het geen ernstig zuurstofgebrek kan zijn.
Zuurstofgebrek is een breed begrip. Heel veel kinderen zijn een beetje blauwig bij de geboorte en het kan zijn dat de ouders nog jarenlang denken dat het kind zuurstofgebrek had, terwijl daar eigenlijk geen sprake van is. Ook kinderen die niet in zo'n goede conditie zijn bij de geboorte en daarom niet zo'n hoog cijfer (Apgar-score) krijgen ontwikkelen zich meestal normaal. Als dat de situatie is hoef je je over vruchtbaarheidsproblemen geen zorgen te maken.
Als je vruchtbaarheidsproblemen hebt of denkt te hebben, is het het beste je huisarts te vragen.

Terug in de tijd

Ik zit al bijna twee jaar op een reformatorische school waar ik het erg naar mijn zin heb. De leerlingen zijn aardig en het onderwijs is uitstekend, ook de docenten zijn erg aardig, al hebben enkele d...
Geen reacties
14-01-2019
Onlangs was ik bij een bevestigings-en intrededienst in een Ger. Gem. Ik zag dat sommige dominees de consistorie binnengingen en bij aanvang van de diensten met de kerkenraad naar buiten kwamen en dat...
Geen reacties
14-01-2017
Aan Marijke Rots. Ik ben bevriend met zeven meiden, allemaal rond de 23 jaar en we kennen elkaar via-via. De momenten dat we met elkaar afspreken zijn schaars, doordat we allemaal onze eigen andere vr...
1 reactie
14-01-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering