Hypochondrie

drs. A. Meijer / Geen reacties

27-12-2012, 10:52

Vraag

Ik ben een moeder van 37 jaar en ben nu dertien dagen overtijd, maar niet zwanger. Ben altijd heel regelmatig. Heb last van hypochondrie. Dus ik vind dit vreselijk. Wat is er aan de hand?


Antwoord

Beste vragenstelster,

Heb je de zwangerschapstest direct gedaan toen de menstruatie uitbleef of heb je een weekje gewacht? Bij een zwangerschap kan, als er snel getest wordt, soms de test nog negatief zijn. Dan kun je de test uiteraard nog een keer herhalen.

Als je niet zwanger bent dan adviseer ik rustig even af te wachten. De hormonale balans kan soms wat verstoord zijn. Dit kan komen door stress, intensief sporten, sterk afvallen of het gebruik van medicatie. Er zijn ook nog andere, wat zeldzamere, oorzaken maar vaak kom je er niet achter wat precies de oorzaak is. Dat is niet erg, de menstruatie komt vaak vanzelf weer terug.

Vriendelijke groet,
A. Meijer

Tags in dit artikel:

hypochondriezwanger
Dit artikel is beantwoord door

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief
281 artikelen
drs. A. Meijer

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een hele tijd geleefd zonder God en gebod, zoals dat heet. Ik heb met meerdere mannen geslachtsgemeenschap gehad. Daarna heeft de Heere mijn hele leven veranderd en ik mag nu geloven dat mijn z...
Geen reacties
27-12-2005
Enkele maanden geleden sprak Bert Noteboom in de gemeente over het thema: “Hemel of hel, beseffen wij het wel...” Het was een hele indrukwekkende boodschap die hij bracht. De tegenstelling het is óf, ...
Geen reacties
27-12-2005
Hoe zit het nu allemaal met het geloof? Ik heb echt geprobeerd om te geloven. Iedereen zei dat het moest. Maar het is me niet gelukt. Wat moet ik nu doen?
5 reacties
27-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering