Problemen van vriendin

Redactie Refoweb / 2 reacties

04-12-2012, 10:51

Vraag

Wat moet ik doen met één van mijn vriendinnen (16 jaar) die problemen heeft, vooral in haar relatie tot God, maar er met niemand over wil praten? Ze wil het zelf doen, zelfs tegen mij (ben zo ongeveer haar beste vriendin) wil ze niet zeggen wat er aan de hand is. Wat moet ik hier mee? Ik wil haar zo graag helpen, maar heb geen idee hoe. Bidden lijkt niet genoeg te zijn en ik denk dat dat het ook niet is. Ben bang dat ze kwaad wordt als ik naar iemand toe stap om het over haar te hebben en te vragen of diegene met haar wil praten. Toch kan ik haar niet met rust laten, maar ik wil haar ook niet nog meer lastigvallen. Het is erg moeilijk om vriendin met haar te blijven, vooral ook omdat zij niet wil praten. Wil er iemand alsjeblieft een (praktisch) antwoord geven of een tip met iets wat ik kan doen?


Antwoord

Zie voor het antwoord deze url.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
janvanverweg
04-12-2012 / 12:18
je vriendin wil niet praten, dat is haar keus. je kan haar proberen te forceren door haar 'probleem' aan de grote klok te hangen, door er egen haar telkens over te beginnen etc. hoe zou je het vinden als jouw vriendin jouw keuze om niet te delen niet zou respecteren. wat doet dat met onderling vertrouwen.

een andere insteek is door te laten zien Wie christus voor jou is en waarom je met Christus leeft. geen preek, geen gewroet, maar een levend voorbeeld zijn.
daar bij, of liever gezegd, als fundament, geld dat je je laat blijken dat je je vriendin liefhbt zoal je jezelf liefhebt. wil ze niet praten? heb haar er niet minder lief om. kwetst ze je door buitensluiting, heb haar er niet minder lief om!

als je er voor je vriendin wilt zijn, zorg dan dat de relatie goed blijft, dan kan je er voor haar zijn op het moment dat ze zelf beseft dat ze anderen nodig heeft.

(de vader liet de verloren zoon gaan! maar Hij bleef hopend naar de horizon kijken waarachter de zoon verdween. de vader was klaar voor de terugkeer van de zoon.
we moeten niet meer willen doen dan dat de vader deed, respecteer de keuze van anderen maar veroordeel hen er niet door)
juni
04-12-2012 / 20:07
tja, wie zit er het meeste mee? jij ? of je vriendin? echte vriendinnen blijven vriendinnen,door dik en dun.Ook als een niet wil/kan praten.!!Wees niet te nieuwsgierig,naar het nog onbekende wat je vriendin meedraagt.Lijdzaamheid en geduld,je aanwezigheid zonodig,en...luisteren ,opmerken en pas wat zeggen als de tijd rijp is.Je bent zelf nog zo jong!Maar alles sal reg kom.

Terug in de tijd

Ik heb een vraag aan dr. M. J. Paul. Ik studeer sinds dit jaar biologie. Uiteraard wordt er op mijn opleiding volledig uitgegaan van evolutie. Ik geloof echter vast en zeker in de schepping, enkele du...
Geen reacties
04-12-2009
Mag je, als onbekeerd iemand, Gods zegen toewensen aan anderen? Bijvoorbeeld op een kaart die je stuurt?
3 reacties
04-12-2010
Komt de manier van leven van Jezus sterk overeen met het communisme of is dat weer een geheel andere leer dan het christendom? Kunt u het mij met bijbelteksten een en ander duidelijk maken hierover. Z...
Geen reacties
04-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering