Lijden van christenen

Redactie Refoweb / 2 reacties

03-12-2012, 10:17

Vraag

Als God dan zoveel macht heeft, waarom wil Hij Zijn kinderen zoveel lijden aandoen? Ik weet wel dat de toekomst goed is, maar ik vind het moeilijk te begrijpen waarom christenen zo heftig moeten lijden. (Vraag binnengekomen via Jij daar!)

Antwoord

Zie voor het antwoord deze url.

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

2 reacties
juni
04-12-2012 / 20:23
tja vragensteller, dat begrijp ik ook niet.k,Heb respect voor de mensen die alles verdragen.
jsml
04-12-2012 / 20:53
Joh. 15:20 Herinner u het woord dat Ik u gezegd heb: Een slaaf is niet meer dan zijn heer. Als zij Mij vervolgd hebben, zullen zij ook u vervolgen; als zij Mijn woord in acht genomen hebben, zullen zij ook het uwe in acht nemen.

1 Petrus 1:6-7 Daarin verheugt u zich, ook al wordt u nu voor een korte tijd - als het nodig is - beproefd door allerlei verzoekingen, opdat de beproeving van uw geloof - die van groter waarde is dan die van goud, dat vergaat en door het vuur beproefd wordt - mag blijken te zijn tot lof en eer en heerlijkheid, bij de openbaring van Jezus Christus.

God de Vader is de Landman, Christus de Wijnstok en wij de ranken. als je de ranken op de juiste manier snoeit gaan ze meer vrucht dragen. Je kunt het ook nog anders bekijken. Daar is ook een lied over: "....het is voor het komende seizoen, dat nu een stukje van jou weggenomen wordt.."
Het komende seizoen, daar gaat het om. Ons eeuwige huis. Hier hebben we slechts een tijdelijk huis. Wel niet van alle gemakken voorzien, maar ach, het is toch maar tijdelijk... En als ons tijdelijke huis te mooi zou zijn, dan zouden we toch niet meer verlangen naar ons eeuwige huis??

Als we daarnaast nog naar de geschiedenis kijken, dan zien we dat wij juist in moeilijke tijden dicht bij God leven. Het spreekwoord zegt niet voor niets: Het bloed der martelaren is het zaad der kerk. Daartegenover zien we dat we in tijden van voorspoed steeds verder van God afdrijven. Dan hebben we hem niet meer nodig.

Terug in de tijd

Openbaart God Zijn bedoelingen altijd aan ons of houdt Hij die soms verborgen? Als wij Gods bedoelingen achter gebeurten...
2 reacties
04-12-2018
Wat betekent: een Ismael wordt nooit een Izak?
geen reacties
03-12-2018
Hoe kon de mens in het paradijs in de zonden vallen? De mens is toch naar Gods beeld geschapen en God is volmaakt.
geen reacties
03-12-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering