Lijden van christenen

Redactie Refoweb / 2 reacties

03-12-2012, 10:17

Vraag

Als God dan zoveel macht heeft, waarom wil Hij Zijn kinderen zoveel lijden aandoen? Ik weet wel dat de toekomst goed is, maar ik vind het moeilijk te begrijpen waarom christenen zo heftig moeten lijden. (Vraag binnengekomen via Jij daar!)


Antwoord

Zie voor het antwoord deze url.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
juni
04-12-2012 / 20:23
tja vragensteller, dat begrijp ik ook niet.k,Heb respect voor de mensen die alles verdragen.
jsml
04-12-2012 / 20:53
Joh. 15:20 Herinner u het woord dat Ik u gezegd heb: Een slaaf is niet meer dan zijn heer. Als zij Mij vervolgd hebben, zullen zij ook u vervolgen; als zij Mijn woord in acht genomen hebben, zullen zij ook het uwe in acht nemen.

1 Petrus 1:6-7 Daarin verheugt u zich, ook al wordt u nu voor een korte tijd - als het nodig is - beproefd door allerlei verzoekingen, opdat de beproeving van uw geloof - die van groter waarde is dan die van goud, dat vergaat en door het vuur beproefd wordt - mag blijken te zijn tot lof en eer en heerlijkheid, bij de openbaring van Jezus Christus.

God de Vader is de Landman, Christus de Wijnstok en wij de ranken. als je de ranken op de juiste manier snoeit gaan ze meer vrucht dragen. Je kunt het ook nog anders bekijken. Daar is ook een lied over: "....het is voor het komende seizoen, dat nu een stukje van jou weggenomen wordt.."
Het komende seizoen, daar gaat het om. Ons eeuwige huis. Hier hebben we slechts een tijdelijk huis. Wel niet van alle gemakken voorzien, maar ach, het is toch maar tijdelijk... En als ons tijdelijke huis te mooi zou zijn, dan zouden we toch niet meer verlangen naar ons eeuwige huis??

Als we daarnaast nog naar de geschiedenis kijken, dan zien we dat wij juist in moeilijke tijden dicht bij God leven. Het spreekwoord zegt niet voor niets: Het bloed der martelaren is het zaad der kerk. Daartegenover zien we dat we in tijden van voorspoed steeds verder van God afdrijven. Dan hebben we hem niet meer nodig.

Terug in de tijd

Ik heb geen vraag maar wel een opmerking. Ik ben opgegroeid in de reformatorische wereld en weet heel goed waar het over gaat. Ik vind het heel erg dat jullie zo veroordelend zijn in jullie antwoorden...
Geen reacties
03-12-2007
Ik (meid van 25) heb ik het verleden een relatie gehad waarin gemeenschap is geweest met een getrouwde man. Ik voelde mijn schuld nog niet genoeg, dus heb tot heden nog geen schuldbelijdenis gedaan. W...
Geen reacties
03-12-2016
Wat is nu het eigenlijk het verschil tussen de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk en de Gereformeerde Gemeente?
Geen reacties
03-12-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering