Messiasbelijdende Joden

Ds. A. Jonker / Geen reacties

19-11-2012, 10:43

Vraag

Wij hebben eigenlijk een vraag voor dominee Jonker van de stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Wij vroegen ons af of Messiasbelijdende Joden ook nog op de achtste dag besnijden en volwassen dopen?


Antwoord

Messiasbelijdende Joden beschouwen zich als Joden die in de Heere Jezus geloven. Op grond van Gods verbond met Abraham willen alle Joden hun jongetjes laten besnijden. Dit doen de Messiasbelijdende Joden dus ook. Meestal is dit op de achtste dag, maar van die regel kan ook worden afgeweken. Door de besnijdenis is men verbonden met het Joodse volk.

De meeste Messiasbelijdende Joden praktiseren de doop door onderdompeling na geloofsbelijdenis. Als het een kind van Messiasbelijdende ouders is, kan het kind al op bijvoorbeeld 14-jarige leeftijd belijdenis doen en zich laten dopen. Voor andere kinderen geldt dat zij van overheidswege niet mogen worden "overgehaald" tot "het geloof in Jezus." Pas wanneer zij op 18-jarige leeftijd volwassen zijn, mogen zij hun geloofskeuze vrij doen en zich laten dopen.

Messiasbelijdende Joden zien de doop als teken van de verbondenheid aan Jezus Christus.

Ds. A. Jonker

Lees meer artikelen over:

(Messiasbelijdende) Jodenbesnijdenis
Dit artikel is beantwoord door

Ds. A. Jonker

  • Geboortedatum:
    29-03-1954
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Putten
  • Status:
    Actief
115 artikelen
Ds. A. Jonker

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Krijg je een duidelijke bevestiging van God dat je zonden vergeven zijn, zodat het echt zeker voor je is? Of blijft er altijd de twijfel?
Geen reacties
19-11-2004
Als echtgenote en moeder doe ik erg mijn best om ons huis een warm thuis te laten zijn en onze kinderen op te voeden tot de eer van God. Ik ben ingetrouwd in de reformatorische traditie en kom uit een...
3 reacties
19-11-2014
Ik ben 1,5 jaar opgenomen inmiddels en werk aan het verwerken van mijn seksueel misbruik. Nu vraag ik me af hoe het zit met het maagd zijn. Bij het huwelijk wordt gevraagd of je rein je huwelijk ingaa...
Geen reacties
19-11-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering