Seksverslaving

P.M.G.P. Bos / 3 reacties

16-10-2012, 13:40

Vraag

Wanneer spreken we van seksverslaving? Ik heb tijden waarin ik een sterke drang/behoefte voel om gemeenschap te hebben met mijn vrouw, soms wel drie a vier keer per week. Ook vind ik het dan heerlijk om haar aan te raken. Ik voel me dan vaak schuldig. Is dit terecht?

Antwoord

Het lijkt me een normale behoefte van mensen om elkaar aan te raken. De frequentie van seksuele omgang wordt vanzelfsprekend mede bepaald door uw vrouw. Zij zal hopelijk niets doen wat tegen haar wil is. Waarom zou u zich dan schuldig voelen? Dat zou kunnen als uw behoefte gericht is op u zelf of op anderen vrouwen. Ik denk dat u uw vrouw moet vragen hoe zij dit beleeft, of zij merkt dat het uw liefde voor haar is of alleen lust. Een verslaving wordt het wanneer je niet zonder kunt en dus geen behoeftes kunt uitstellen.

P. M. G. P. Bos

P.M.G.P. Bos

P.M.G.P. Bos

 • Geboortedatum:
  06-05-1953
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  (Hoofd) Maatschappelijk Werk bij st. Schuilplaats (1983-2018)

3 reacties
Daniel
17-10-2012 / 09:24
Het is erg dat we na drie a vier keer met elkaar gemeenschap hebben al denken aan seksverslaving.
We maken het elkaar moeilijk op refoweb.

Met mijn vrouw, net getrouwd, ben ik een lang week-end naar Terscheling geweest, de tweede dag liep ik al met knikkende knieen vanwege de vele gemeenschap. Een dag later liep mijn vrouw ook wat moeilijker, maar wat hebben we gelachen, niets tegen onze zin, we hebben God gedankt voor zoveel liefde voor elkaar.
Het had niets te maken met pure seks, het was de kameraadschap, lief willen zijn voor elkaar, meer dan ooit wist ik op dat moment dat God mij de liefste vrouw van de wereld geschonken had.

Nu, jaren later weet ik het nog steeds, mijn vrouw is een geschenk van God, we hebben nog steeds gemeenschap, geen vier keer meer op een dag....ha ha , wellicht vier keer in de ....weet ik veel.

Beste vraagsteller,
Als je vrouw je vriendinnetje is........, dan hoef je je niet schuldig te voelen, echt niet.
En peerkloppe heeft groot gelijk.
moedervan2
17-10-2012 / 10:39
Als je vrouw geen bezwaar aantekent, lekker van genieten. Wordt het een obsessie en dring je jezelf op, dan is het foute boel en is er sprake van dwangmatig gedrag. Wees eerlijk tegen jezelf en praat er eens over met je vrouw. Als er sprake is van een obsessie zoek dan een therapeut, voordat je seksleven aan diggelen ligt. Voorkom dat je schade aanricht als je merkt dat je jezelf opdringt en je de grenzen van de ander overschrijdt. Is dit niet het geval, geniet er dan maar veel van en bedenk wat voor zegen het is om een goed seksleven te hebben, waarin beide partners tevreden zijn.
vlokje
17-10-2012 / 21:30
Sóms wel drie of vier keer per week?? Zováák, nee dat meent u niet...
Nee, even serieus, ik denk dat u een voortreffelijk huwelijk heeft, er vanuitgaand dat uw vrouw evenveel geniet als u, en het overgrote deel van de getrouwden u zal benijden om zoveel liefde. Een voorbeeldhuwelijk! Ik vind het geweldig, meer kan ik er niet over zeggen. Waar zou het huwelijk vooral voor bedoeld zijn: opgaan in de meest innige band die er op aarde bestaat, kan dat slecht zijn?

Terug in de tijd

Al jaren is mijn broertje (19 jaar) thuis niet meer handelbaar. Luistert totaal niet, manipuleert iedereen (vooral zijn ...
2 reacties
16-10-2014
Het gaat over de tekst Efeze 5:14: “Daarom zegt Hij, ontwaak, gij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal ov...
1 reactie
16-10-2018
Hoe wordt tegen christelijke jongeren aangekeken?
3 reacties
16-10-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering