Puriteinse predikers

Redactie Refoweb / 1 reactie

21-09-2012, 10:45

Vraag

Hoe wordt er binnen de Gereformeerde Gemeente aangekeken tegen puriteinse predikers. Ik lees met regelmaat deze preken van o.a. Spurgeon, Edwards enz. De inhoud van de boodschap is vaak zoveel anders als ik binnen de Ger. Gem. hoor en welke preken er bij ons worden gelezen. Ik moet overigens zeggen dat me de preken voluit bijbels lijken waarin met name de nodiging tot het heil naar voren komt.


Antwoord

Tags in dit artikel:

oudvader
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2355 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
mp82
22-09-2012 / 11:01
Niet bij alle predikanten wijkt de prediking sterk af van oudvaders.
Mijn ervaring is dat wanneer je hier vragen over gaat stellen bij predikanten waarvan je vindt dat hun boodschap nogal afwijkt van de puriteinen, dat ze nooit concreet ingaan op je vraag en je altijd verwijzen naar synodebesluiten in het verleden gedaan en dat ze willen staan in het spoor van ds G.H. Kersten. Dus wat Boston, Flavel ea. zeggen boeit hen gewoon niet.

Terug in de tijd

Onze dochter van zes jaar heeft iedere avond moeite met inslapen. Of ze nu moe is of niet, ze ligt altijd lang wakker. En dat merk je dan. Gauw huilen, weinig kunnen hebben, etc. Wij hebben bij de dro...
1 reactie
21-09-2011
Dominee Vreugdenhil, ik las de lezing over 'blijdschap' die u in Kiev gehouden heeft. Heeft u ook van de andere vruchten van de Geest lezingen? En zo ja, zouden wij die ook mogen lezen?
Geen reacties
21-09-2006
Ik heb mijn kinderjaren in een Oud Gereformeerde Gemeente doorgebracht. Door de opvoeding van mijn ouders, in combinatie met het hierboven genoemde kerkverband, heb ik een angstbeeld rondom God ontwik...
17 reacties
21-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering