Stuntelig zoenen

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

05-12-2005, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 19 en heb sinds kort verkering met een jongen van 19. Ik geef ontzettend veel om hem en hij om mij. Onze relatie is geestelijk heel goed, maar de eerste keer dat we zoenden vond ik helemaal niet fijn. Ik voelde me heel ongemakkelijk en als ik er aan terug denk hoeft het niet voor me. Ik heb nog nooit eerder gezoend en hij ook niet, dus we doen allebei nog een beetje stuntelig. Ik wil het wel, maar dan moet ik het fijn vinden en moet het goed gaan.

Mijn vraag: is dit een normaal verschijnsel of ben ik een uitzondering en welk advies geeft u mij?


Antwoord

Als je net verkering hebt, is dat niet alleen maar leuk, maar moet je ook aan een heleboel ‘nieuwe’ dingen wennen. Als je dan net verkering hebt, kun je ook zo het gevoel hebben dat je nu wel moet zoenen e.d. Probeer het een beetje van je af te zetten, want anders zou je er een volgende keer al weer tegenop gaan zien en dat is jammer.

Hoe dan ook als je verkering krijgt, moet je iemand als het ware ook lijfelijk in je leven binnen laten en dat is toch niet niks. Ook als ben je nog zo verliefd, het is zeker in het begin ook best wel wennen. Maar je zult merken dat wanneer je meer en meer naar elkaar toegroeit, je ook lichamelijk als vanzelf meer en meer met elkaar vertrouwd raakt.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verkeringzoenen
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Onze middelste zoon is tien jaar. Hij is over het algemeen heel vrolijk en sociaal, gericht op contact met anderen. Soms slaat zijn vrolijkheid door een kleinigheid om naar heel boos. Als we rustig bl...
1 reactie
05-12-2014
Vorig jaar zijn mijn man en ik getrouwd. Mijn komt uit de PKN en ik uit de Ger. Gem. We hebben toen besloten om samen lid te worden van de Ger. Gem. omdat wij ons daar samen prettig voelden. Echter, d...
5 reacties
05-12-2009
Graag zou ik willen weten of het normaal is dat kinderen van vier jaar al rugbeharing hebben, zeker als ze meisje zijn.
Geen reacties
05-12-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering