Echt leren liefhebben

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

14-03-2012, 13:31

Vraag

Ik ben een kind van gescheiden ouders, nu inmiddels 59 jaar. Ben wederomgeboren. Door moeder alleen opgevoed. Kan moeilijk echt liefhebben zoals Jezus het heeft bedoeld. Heb verkering. Soms echter is er ook een barrière tussen mij en mijn vriendin. Hoe kan dit en hoe leer ik echt liefhebben?


Antwoord

Beste vraagsteller,

In een paar zinnen probeert u een heel leven te schetsen. Maar ik kan er niet zoveel mee als ik antwoord moet geven op "hoe leer ik echt liefhebben?" U schrijft over liefhebben zoals Jezus dat heeft bedoeld: wat verstaat u daaronder? En waaruit bestaat die barrière? Er kunnen vele oorzaken zijn waardoor een relatie niet aan verwachtingen beantwoord. Wellicht heeft de scheiding van uw ouders invloed op uw manier van liefhebben. Wellicht hebt u een vaderfiguur gemist tijdens de opvoeding. Ik kan het niet beoordelen, alleen vooronderstellen. Wel weet ik dat de verkeringstijd er is om elkaar te leren kennen. En juist ín het de ander leren kennen is er dikwijls de confrontatie met de eigen persoonlijkheid.

Als ik het goed lees, bent u niet meer zo piepjong en betekent dat dus, dat u al een heel eigen leven hebt opgebouwd met eigen ritmes en gewoontes. Waarschijnlijk geldt dat ook voor uw vriendin. Juist dan kunnen er te slechten obstakels op het liefdespad zich voordoen. Maar waar een wil is, is een weg. Praat veel met elkaar en ontdek hoe uw beiden denkt over allerlei levensterreinen. Lees daarnaast ook eens -samen of alleen- een goed boek over relaties, liefde, over de verhouding tussen partners.

Een goede verkeringstijd toegewenst waarin u naar elkaar toe mag groeien!,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

liefhebbenverkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Daniel
14-03-2012 / 15:53
Lief antwoord van mevrouw C.M. Chr. Rots -de Weger, met zo weinig informatie en achtergronden is het onmogelijk om er meer van te maken dan mevr. Rots geschreven heeft.
Maar ze doet het wel met liefde en laat vragensteller in zijn waarde.

Nu ben ik geen 59 jaar, wel door moeder alleen opgevoed en ik kan wel liefhebben.
Gelukkig (het is maar wat je gelukkig noemt) lag er bij ons geen scheiding aan ten grondslag, God nam mijn vader op jonge leeftijd bij ons weg.

Vraagsteller, liefhebben zoals Jezus het heeft bedoeld, dat heeft meer met de liefde tot God te maken, en ja....lees het Hooglied maar eens drie keer, daar staat veel in over de liefde van een man tot een vrouw.
Zo mooi kan ik het niet beschrijven, beleven wel!!
Ik wens u veel sterkte en hoop dat u en uw vriendin elkaar kunnen 'vinden'.

Terug in de tijd

Over de nieuwe hemel en aarde. Gaat het hier over een geheel nieuwe hemel en aarde, waarbij niets meer van het oude is of gaat het hier over een vernieuwde hemel en aarde waarbij het oude heeft afgeda...
2 reacties
14-03-2015
Waarom op biddag twee keer naar de kerk?
Geen reacties
14-03-2018
Ik citeer: “Gezangen en gospel en opwekkingsliederen hoeven zeker niet perse verkeerd te zijn, maar in de Psalmen zingen we God Zijn eigen Woord toe. Dat hoeft niet eerst getoetst te worden aan het Wo...
Geen reacties
14-03-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering