Ergeren aan vriendje

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

05-03-2012, 13:54

Vraag

Ik heb nu zo'n vier maanden verkering met een jongen. Maar ik begin me de laatste tijd steeds meer aan hem te ergeren en wordt daardoor wat onzeker. Wat moet ik hiermee?


Antwoord

Beste vraagsteller,

De verkeringstijd is er om elkaar te leren kennen. Je groeit naar elkaar toe. Of je komt tot de ontdekking dat je niet bij elkaar past.

Waar komt jouw ergernis vandaan? Waaraan erger je je? Dat zijn vragen waarop je voor jezelf een antwoord moet zien te vinden. En bedenk dan ook eens wat je van een jongen verwacht. Wat je van het hebben van verkering verwacht. Wat je van déze jongen verwacht. Probeer een en ander met elkaar te bespreken. En als de antwoorden niet bevredigend zijn... passen jullie dan wel bij elkaar?

Sterkte toegewenst,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

ergernisverkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
Pinda
05-03-2012 / 17:53
Ik wil niet te negatief zijn, maar ergeren aan hem betekent niet veel goeds (ik spreek uit ervaring). Bespreek je het met hem? Veel sterkte toegewenst!
bootje
05-03-2012 / 20:39
Niet proberen je vriend te veranderen! Worden de ergenissen te veel, hoe lastig ook. Er mee stoppen, daar is verkeringstijd voor.

Terug in de tijd

Ik ga soms naar een jongerenavond om na te denken over God en we zingen daar ook. Er wordt wel eens geklapt bij liedjes zoals: “Gods volk wordt uitgeleid.” En ook staan er vaak mensen met handen omhoo...
8 reacties
05-03-2015
Aan het eind van 2 Samuël staat dat God David vertelde dat hij het volk moest tellen (In Koningen staat dat de duivel dit deed). Later wordt hem dit als zonde aangerekend. Dat begrijp ik niet helemaal...
Geen reacties
05-03-2003
Ik ben een bijna 22-jarige die inmiddels bijna gescheiden is. Scheiding is natuurlijk al een moeilijk punt in de Bijbel, maar ik denk hier wel de Bijbelse reden voor te hebben en heb hier inmiddels we...
Geen reacties
05-03-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering