Veel vragen

Redactie Refoweb / Geen reacties

07-02-2012, 11:09

Vraag

1) Is het mogelijk om tegen een arts te zeggen dat je bij IVF, of ISCI maar één eitje wilt 'laten' bevruchten? Of twee, maar dan ook beiden wilt terugplaatsen in de baarmoeder? Of moeten we dan bang zijn dat er toch nog abortieve gevolgen zijn? Of wordt dit verzoek gerespecteerd? Wij worstelen erg met dit onderwerp.


Antwoord

Vraag 2: Is er ook een isci-behandeling mogelijk zonder dat wij hormoonpreparaten willen gebruiken? Aangezien wij toch maar één eicel willen... als wij het al doen. Dan zijn toch al die hormoonpreparaten niet nodig? Vergoed de verzekering deze behandeling?

Vraag 3: Is de Babycomp even goed als NFP? Ik ben bang dat NFP voor mij/ons niet werkt omdat ik onregelmatig werk.

Vraag 4: Hoe kan het dat je een echte menstruatie hebt en toch zwanger blijkt te zijn? Dus geen innestelingsbloeding!

Vraag 5: ik heb de vraag al een keer ingestuurd maar tot nu toe nog geen reactie. Ik menstrueer steeds korter, vroeger was dat wel een week, 5-7 dagen, tegenwoordig hooguit 2 dagen en de derde dag misschien nog heel weinig tot niet. Betekent dat ook dat je dan minder vruchtbaar bent? Of is het normaal dat het steeds korter word?

Vraag 6: Klopt het dat de man om de 48 uur een zaadlozing moet hebben voor een betere kwaliteit van het zaad? Waarom heeft een man zoveel zaadcellen als er toch maar één zaadcel nodig is voor de bevruchting? Er is toch ook maar één eicel?

Vraag 7: Wat is de reden dat het soms maanden kan duren voordat je zwanger bent als je trouwt? Een heel ongerust echtpaar.


Antwoord:

Beste mensen, jullie hebben al veel vragen gesteld over o.a. isci, ivf, sperma, vruchtbaarheid en menstruatie. Het lijkt ons verstandig dat jullie je m.b.t. deze materie eerst uitgebreid laten voorlichten door de NPV (info@npvzorg.nl, 0318-547888 ), wat boeken over deze onderwerpen lezen of langs de huisarts gaan. Deze vragenrubriek is daar niet geschikt voor.

Veel vragen zijn in onze medische rubriek overigens al uitgebreid aan de orde geweest. Zoek eens op trefwoord of rubriek aan de rechterkant van deze site.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2358 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kunnen doopleden van de Gereformeerde Gemeenten hun huwelijk kerkelijk laten bevestigen als ze nog geen belijdenis gedaan hebben en er ook nog niet aan toe zijn om dat te doen? Moet zo iemand dan verp...
3 reacties
07-02-2011
Is er een Catechismus voor kinderen? Het is voor thuisgebruik. Elke week een vraag leren. De kinderen zijn 3 en 5. Graag een antwoord van iemand uit de Gereformeerde Gemeenten.
9 reacties
07-02-2023
Met een christelijke vriendin had ik het over vergeving van zonden, de hemel en het eeuwige leven. We bleven zitten met een vraag/meningsverschil. Zij dacht dat in principe iedereen in de hemel kan ko...
1 reactie
07-02-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering